Milyen íze és illata van a JÁZMINOS rizsnek? (tudásbázis)
Egyébként tipikusan bioboltokban keresd, ha barnát akarsz belőlük, bár nem érdemes.
egyébként én is csak barnarizst eszem a hagyományosból.
Nagyon finom, és mindenki észrevette, hogy más az íze, illata. És mindenkinek ízlett. Nem tudom, hogy hamis-e, de majd veszek a sparban és összehasonlítom.
Jó illata van, de nem virágillat. Emiatt indítottam ezt a fórumot, hogy kiderítsem, kinek mihez hasonlít a jázminrizs illata.
2400 Ft volt 5 kg, de csak blokk nélkül lehetett a boltban venni.
Nincs kizárva esetleg, hogy hamisítvány??? A kínaiaktól minden kitelik, nemcsak a rizshamisítás... Nézd meg a náluk kapható kölniket! Megkérdezhetem, hogy az 5 kg mennyibe került? Csak tájékoztatásképpen: a Sparban 1 kg jázmin- vagy basmati rizs 6-900.-Ft. között van.
Egyébként olyan nagyon finomnak kéne lennie, olyan ízesnek, lazának, könnyűnek. Nem biztos, hogy virágillata van, de hogy valamilyen nagyon kellemes illat árad belőle, amikor párolod, az biztos!
oké-oké, nem jázminos, hanem jázmin rizs.
Én is a kínaiban vettem, 5 kg-os kiszerelésben.
Eddig csak hallottam róla, de semmilyen virág illata nincsen. Csak másabb az illata, és az íze, de a virághoz nem hasonlít.
De attól, mert a google-ben találtál leírást a jázminrizsről, és bemásoltad, még nem érzem a virágillatot. :)
Nem, nem jázminos..., rosszul tudod.
A JÁZMINRIZS Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. Helyettesíthető basmáti rizzsel. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez (pl kínai ételekhez). Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak – így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez.
Ha beütötted volna a Google-ba, ezt kaptad volna meg. Sokkal egyszerűbb lett volna, nem?
Ha ennyi pénzed van, hogy jázminrizst tudsz vásárolni, akkor minimum tudd is, hogy mit veszel...
Ha a következő kérdésed a BASMATI rizs lenne, akkor elmondanám, hogy Indiából származik és a világ legfinomabb rizsfajtája. Illatában és formájában hasonlatos a jázminrizshez, csak egy kicsit még drágább.
Hát egyik sem az a 'gyorsrizs' fajta!
Így van ahogy a lányok írják,csak a neve jázmin rizs,magának a jázminvirágnak semmi köze hozzá.
Most gondoljátok el van ugyebár panda rizs is,akkor annak pandamaci ízűnek kellene lennie???:-DD
Bocsánat de ezt nem hagyhattam ki
Nem is kell jázmin illatának lenni,mert nem jázminos,hanem jázmin rizs.Egyébként tényleg illatosabb,mint a többi fajta,és finomabb is.
Hosszúkásabb,mint a többi,és talán fényezett.
Nekem bevált.
Jázminos rizs??? Ilyenről még nem hallottam...
Jázmin rizs van, az Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik, mert főzéskor enyhe virágaromát áraszt. A kínai pálcikás kajákhoz szokták ezt készíteni.
Vettem ma jázminos rizst, de nem igazán volt jázmin virág illata. Inkább hasonlított valami illatosabb lábszaghoz :)
Most vagy romlott, vagy nem tudom mit vettem. :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen öblítőt használjak, aminek marad is illata a ruhán?
- Milyen étel illata jut eszedbe az anyukádról?
- Milyen felmosót használtok a járólapra, ami nem foltosan szárad, és esetleg jó az illata?
- Mi a titka a jó főtt rizsnek?
- Milyen kozmetikai és pipere termékeket lehet használni illatanyag allergia esetén?
- A puffasztott rizsnek milyennek kell lennie?