Milyen időközönként kell vagy érdemes meglátogatni a védőnőt? Van erre valami kötelező időszak? (tudásbázis)
Mindenkinek nagyon szépen köszi a hozzászólásokat!!! Ezek szerint nem ritka eset a mienk... :-(
13 hónapos a kisfiam és eddig szintén csak akkor jött ki hozzánk a védőnő, ha én telefonáltam Neki. Hozzá kell tennem, hogy máshova járunk gyermekorvoshoz, mint ahova tartozunk, tehát így még tanácsadáson sem nyílik lehetőség arra, hogy a saját védőnőnkkel találkozzunk.
Legutóbb 4 hónappal ezelőtt volt nálunk, akkor is én hívtam. Most viszont már a férjem egyenesen megtiltotta, hogy telefonáljak, sőt, annyira berágott amiatt, hogy nem jön, hogy azt mondta, panaszoljuk be, hisz nem végzi a munkáját... más meg örülne, ha lenne munkája...
És persze sokszor lenne kérdésem, még ha csip-csup kérdéseknek is tűnnek, de nekem fontosak... Meg az is megnyugtatna, ha rendszeresen "látná" valaki a gyereket...
Nekem 7 hónapos a kislányom, és ezidő alatt talán 3-szor volt itt a védőnő. Ebből egyszer még a terhességem alatt. És nem is érdeklődik, hogy mi van a gyerekkel. Mi járunk tanácsadásra, és néha ott futunk össze, ha épp ő van ott a rendelésen. Ennyi.
Én meg azt hittem pénzt kéne adnom neki, hogy jöjjön. Ezért inkább nem adok.
Sziasztok!
Mi hozzánk a védőnő és a doktornő is az első 6 hétben minden héten kijöttek. Majd a védőnő havonta jött és jön azóta is, a doktornőhöz tanácsadásra pedig 2 hónaposkortól 15 hónapos korig minden hónapban bevittem. De annyira orvosa és védőnője válogatja ezeket, hogy csak na, pedig elméletileg a védőnőnek kötelesége lenne váratlanul minden hónapba megjelenie. Én nem panaszkodom nagyon rendes a mind a kettő a második babánkkal csak a beutalókért mentem a védőbe, azokért se mindért mert volt amit kihozott és az eredményeket is kihozta, pedig tanyán lakunk és saját autóval járki.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy kötelesek látogatni a családokat.
Ha jól emlékszem először hetente jött, aztán fél éves koráig havonta. Persze 3 hetente nekem is vinnem kellett a pindurt tanácsadásra.
További ajánlott fórumok:
- Milyen időközönként mostok?
- Ki mennyi időközönkét mos hajat? (főleg akiknek gyorsan zsírosodik)
- Mennyi időközönként ajánlatos hajat festetni?
- Akiknek hullik a hajuk. Milyen időközönként mostok hajat?
- Ki mennyi időközönként mossa és mivel a macska wc-t?
- Hány éves kortól adjon egy szülő zsebpénzt, mennyit és milyen időközönként?