Mennyi időközönként ajánlatos hajat festetni? (tudásbázis)
én 6-8 hetente szoktam. attól függ, hogy mennyire gyorsan nő a hajam.
de szerintem festék helyett nyugodtan lehet tartós hajszínezőt használni, ennyi ideig annak a színe is simán bírja (nem a lekopás hanem a lenövés miatt kell újra festeni), és nincs benne ammónia.
Túl gyakran nem ajánlatos, nem mindenki haja birja a gyakori festést, elvékonyul, töredezik,
főleg ha dauer is van benne.Akkor van gond, amikor a fodrász azt mondja, sajnos nem lehet, mert tönkre van menve a haj, várni kell.
Köszönöm szépen...
Majd kiprobálom biztosan... na jövő hónapban akkor irány a fodrászat!!
Eszem ágában ki sincs "lehúzatni" a hajam.
Sose kellett még, szerencsére! Mindig sikerült világosabbra festeni a hajam e nélkül is. Én szerintem a hajfesték színével volt a baj... Elbiztam magam és gondoltam, hogy majd ez is jó lesz nekem...De így jártam. Csúnyának nem csúnya egyáltalán, de csupán 1-2 árnyalattal akartam világosabbat...
Szia Mihaela!!!! Az én hajam is sötét, vékonyszálú, gyenge stb:-((((
Világosítani akartam én is,de semmiféleképpen nem hidrogénnel!! Attól le is esett volna a fejemről a hajam:-(( Nez az új Brillance Lumminance (na ez jó kis reklám) bevált. Ragyogó barna a neve. Tényleg szép szine lett, és ami legjobb az egészben, hogy egyáltalán nem fakul meg, nem lesz voltos még több hét után sem!!! Csak ugye a lenövést azt festeni kell újra... Nem roncsolja a hajat sem. A második festésnél már rakattam bele sok-sok apró melír tincset, ami csak pár árnyalattal világosabb, mint a hajam. Ettől sokkal dúsabbnak hat a haj!!
Próbáld ki!!!!!
Nem használok színezőt már sok éve, így nem tudok ajánlani sem, de sok márka van. (most csak egy ugrik be: Wella)
A lényeg, hogy nem "intenzív" van ráírva, hanem csak simán hajszínező. (vannak intenzív hajszínezők is, azokban - ha jól tudom - van ammónia, ezt kéne elkerülni, mert talán ez roncsol legjobban) De a színező pont nem tartós, hamar kikopik.
Arra gondoltam, hogy ha pl. úgy járt volna, mint én, hogy világosabbra sikerült, mint szerette volna, akkor egy ibolya lilával, vagy más sötétebb színezővel valamennyire be tudta volna fedni, sötétíteni. Mentőövnek talán jó lett volna.
De Ő sötétebb hajat szeretne világosítani, az színezővel nem fog menni. Átfestéssel is csak úgy, ha nem 6%-os higítót használ, hanem legalább 9%-osat, ami szintén nagyon roncsol.
Akkor inkább kíméld a hajadat és várj legalább egy hónapot. (vagy még többet)
Jobb egy elviselhető szín, mint a tönkretett haj.
Sötét színű hajról van szó. Kicsit világosabbra akartam festetni, valami jó kis világosabb barnára... de hát semmit se változott a hajam..
Nagyon erőtlen hajam van és vékonyszálú...
Mindenképpen át akarom festetni, de nem akarom még jobban megviselni szegénykémet.
További ajánlott fórumok:
- Ki mennyi időközönkét mos hajat? (főleg akiknek gyorsan zsírosodik)
- Lehet hajat festetni szoptatás alatt? Nem árt a babának?
- Akiknek hullik a hajuk. Milyen időközönként mostok hajat?
- Ciki ha vkinek van pár ősz hajszála, de nem kívánja festetni a haját?
- Holnap megyek hajat festetni, de nem tudom milyenre?
- Milyen időközönként szabad a hajat leszívatni az az szőkíttetni?