Milyen hashajtót szedjek terhesség alatt, ha nincs székletem napokon át? (tudásbázis)
ne szedjél semmilyen hashajtót terhesség alatt, mivel TILOS. beindítja a beleidet, vele együtt a méhtevékenységet is!!! a beöntés a szülés előtt is nem mellesleg a tisztítás mellett ilyen célt szolgál.
egyél gyümölcsöt, zöldséget és hagyd abba a vasat két napra.
Guttalaxot nem, alhasi vérbőséget okoz, nem ajánlott.
Paraffin olajról tudok, de nézz utána.
Kutyabenge kéreg tea.
(gyógyszertárban kapható, nem csinál görcsöket és "természetes" anyag)
Mira babyvíz.
Neked is jó, és a babánakk sem árt. Nem gyógyszer, nincs benne káros anyag. Nekem ez segített.
szia
szedjél fields fo greent, és is szedtem. Más kismamák is szedik. Meg igyál aloe gélt. minden rendbe jön tőle. :) szólj, ha érdekel és elmodnom hol lehet megvenni.
Gebri
Szerintem aki hajlamos a dologra és lasssabb az anyagcseréje, az ehet bármit nem hozza meg a hőn áhított ihletet.
Én gyerek korom óta küszködöm, össze ehetek bármit (akár tejre paradicsomlevet), nem segít.
Abban teljesen igazad van, hogy a mozgás az nagyon fontos. Amióta jógázom, azóta azért kevesebb problémám van nekem is.
Egy tányér tejben áztatott zabpehely rendbehozza a bélműködést.
De lehet bele tenni müzlit is, úgy az íze is jobb lesz.
Szerintem próbáld meg más módon elérni,hogy székleted legyen. Vannak erre természetes módok is, nem kell rögtön mesterséges szerekhez nyúlni. Például sok rost, teljes kiőrlésű termékek, egy evőkanál lenmagot meginni egy pohár vízben. Állítólag jó, bár nekem nem használt. :(
És igen sokat kell mozogni, már amennyire lehet.
A tartósítószereket, színezékeket, ízfokozókat, mesterséges dolgokat kerülni kell mert azok magukban is képesek székrekedést, felfúvódást és gázosodást okozni.
Tenyleg koszi a sok ötletet es tippet, kiprobalom! Ez nem allapot, hogy en gyerek korom ota szekrekedeses vagyok. Most pedig szeretnek teherbe esni es ezzel lehetnek problemak.
Legyetek jok ma is!
Én a hányingerre szedtem napi 3*2 magne b6-ot, mert nagyon rosszl voltam az elején. Na attól napi kétszer kellett mennem, pedig előtte székrekedéses voltam. Most csak napi 2 db szedek, de jobban tudok menni wc-re mint terhesség előtt.
Doki meg mondta, h. egész idő alatt szedhetem, mert ártani nem árt.