Milyen fajta sót vegyek? (tudásbázis)
29. grizus
2014. jún. 27. 17:16
Himalája vagy parajdi sót.
A jomtom oldalán lehet kapni finomítatlan tengeri sót, állítólag az a legjobb. Viszont sokkal kevesebb kell belőle, mint a sima tengeriből.
28. eb85e22a13 (válaszként erre: 27. - Krisz38)
2014. jún. 26. 02:43
Utszoro sot.:D
27. krisz38
2014. máj. 1. 20:53
Akinek rendben van az egészsége, és mértékkel fogyaszt sót, szerintem nem kell túlmisztifikálni. Nyílván nem útszóró sót vesz az ember lánya, hanem valami arany középutat választ. Én régebben sóztam mint az állat, aztán ésszerűen lecsökkentettem. Az sem jó, ha sótlan az étel. De ne is domináljon. Jódozott finom sót szoktam venni, vagy tengeri sót, amit éppen lekapok a polcról. 1 kiló elég vagy 4 hónapig.
26. f8db0709b8 (válaszként erre: 15. - Syria)
2014. máj. 1. 05:11
Pedig elhiheted neki,én úgy ettem majd 15 évig.
25. bnedora (válaszként erre: 24. - Canon01)
2014. máj. 1. 00:36
Bocsi canon01, épp felvettem a dominódat, ezért írtam a nevedben.
24. canon01 (válaszként erre: 19. - Biofeleség)
2014. máj. 1. 00:15
Ezért írtam, hogy nem mindenkinek jó a jódozott só.
23. eb85e22a13 (válaszként erre: 19. - Biofeleség)
2014. ápr. 30. 21:27
A pm.alulmukodes 85 %-a autoimmun eredetu. Az autoimmunoknak nem szabad jodot enni,mert noveli az autoimmunitast.
22. Zamila
2014. ápr. 30. 21:24
Tengeri só granulátum,amit őrlőbe lehet tenni.Nincs benne tapadás gátló kálium jodid,vagy mi :)))
21. Cucicsillag (válaszként erre: 2. - B92e658d1c)
2014. ápr. 30. 21:14
Nekem ugyanez :)
20. 25800e2d09 (válaszként erre: 11. - Tamtamano)
2014. ápr. 30. 21:01
az emberi szervezet egyik alkotóeleme a só így szükséges bevinni. a mértéktelenség egészségtelen és a hozzáadott vegyületek amik nem kellenek :)
19. Biofeleség (válaszként erre: 4. - Bnedora)
2014. ápr. 30. 19:27
A pajzsmirigy túlműködésnél nem szabad pótolni a jódot, és ekkor kell kerülni a jódozott sót is többek között. Viszont az alul működésnél meg kifejezetten kell!
18. honeywald
2014. ápr. 30. 19:20
Himalája só, de van erdélyi adalékmentes is, az is nagyon finom
17. life14 (válaszként erre: 1. - Anna006)
2014. ápr. 30. 18:47
Én általában Himalája sót használok.
16. judit87
2014. ápr. 30. 18:38
Sima asztali sót.
15. syria (válaszként erre: 11. - Tamtamano)
2014. ápr. 30. 18:35
Nem mondod! Te minden ételt só nélkül eszel? Ugye nem baj, ha nem hiszem el.
14. ba3baaabe6
2014. ápr. 30. 18:00
A NaCl- magyarul konyhasó használatának eügyi kockázata kisebb,ha az érfalak rugalmasságát, meg a magas vérnyomást tekintjük. A Na-glutamáttal (kínai só néven ismert) nagyobb bajok vannak, ez segíti az érfalakban való zsírlerakódást. Szintee minden sós élelmiszerben benne van, pl: felvágottak, szalámik,készételek, néhány konzerv.
13. Anna006
2014. ápr. 30. 17:53
köszönöm
12. f8db0709b8
2014. ápr. 30. 17:39
Én jódozottat szoktam venni..évekig én nem ettem sót és a családomnak is minimálisat használok,de most orvosi utasításra sajnos sóznom kell...
11. tamtamano
2014. ápr. 30. 17:18
semmilyet, nem kell só, nem egészséges.
10. 2f30d22483
2014. ápr. 30. 17:04
Ne egyél sót és akkor tuti megmarad a pénzed is és nem lesz az ereiddel baj.:DDDDDDDDDDDDDDD
9. 99279bb06f
2014. ápr. 30. 16:56
Sima asztali sót. Attól nem lehet semmi bajod.
8. Annie1130 (válaszként erre: 1. - Anna006)
2014. ápr. 30. 16:55
Parajdi sót, Erdélyből!Imádom!Múltkor 20 kilót vettem, fürdéshez is használom. Állítólag 3 napos méregtelenítő kúrának felel meg egy 20 perces fürdés. Nagyon tiszta só, tele ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.
7. Highlander73
2014. ápr. 30. 16:51
Erdélyi só-nincs benne semmi csúnyaság!!!!!!
6. ba3baaabe6 (válaszként erre: 1. - Anna006)
2014. ápr. 30. 16:51
Magyarországon kevés a jód a vizekben, ezért, ha teheted, jódozott sót.
5. 31bc25d879
2014. ápr. 30. 16:50
tengerit
4. bnedora
2014. ápr. 30. 16:48
Nem biztos, hogy mindenkinek jó a jódozott só. Rengeteg vélemény van erről is, arról is. Én most tiszta sót vettem, de használom a himalája sót, a tengeri sót, a jódozottat is. Egyszóval ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit.
3. Zebra25
2014. ápr. 30. 16:48
Én himalájai sót veszek, olyat amit én őrlök, mert abba nincs tapadásgátló, meg ehhez hasonlók.
2. b92e658d1c
2014. ápr. 30. 16:46
csak is jódozott tengeri sót, én évek ota azt használom, egészségesbb mint a társaik. De ez az én véleményem persze.
1. Anna006
2014. ápr. 30. 16:44
Milyen fajta sót vegyek?