Milyen elv alapján lett a gyereked, gyerekeid keresztneve az ami? (beszélgetés)
Szia
Érekelne,hogy a Hrisztoszt anyakönyveszték itthon neked?Vagy egyiktek görög?
Most kértük meg a Jorgoszt ,várakozunk.
Először kézzel lábbal hadakoztam, amit anyukám ajánlott, de végül megtetszett, és a vezetéknevükhöz is illett. Ősi magyar neve lett mindegyik gyerekemnek. A második nevüket már férjem mondta, szerintem jól illenek, és a gyerekeim is szeretik a nevüket.
Levente (Ákos), Szabolcs (Marcell), Csaba (Gábor), Emese (Réka).
Becenevük: Levy, Szabi (Szabcsi), Csabi(ka), Mesi vagy Hugi.
Azért én keverem őket, sokszor szólnak: anya most hozzám beszélsz? Na ilyenkor marad a -gyerekem figyelj már ide - figyelmeztetés.
//A kutyánknak már nincs neve, egyébként Bélának hívnák de lány.....//
:)
Nagyobbik fiam az apja neve után lett László, a kisebbik Péter lett, mert úgy döntöttem:)
Unokáim ikrek, az elsőszülött szintén László (III:) lett, az apukája után, a másodszülött pedig Bence, mert az tetszett.
Úgyhogy, semmi különös, semmi extra.
Aznap, mikor megfogant láttam egy nagyon belevaló csajszit, vidám volt és kedves, és "belevaló" szóval akkor arra gondoltam, hogy "ha most megfogant" akkor ő is Johanna lesz.
Azért érdekes, mert addig esezmbe sem jutott ez a név:)
gyönyörű név a Hunor, magyar és a legrégebbiek egyike :)
nekem jobban tetszik ettől a három idegen névtől :(
keressetek köztes megoldást :)
Két szempont volt:
1, magyar név legyen
2, szép legyen a jelentése
Átnéztem az utónévkönyvet, kiválasztottam kb. 40 fiú és leány nevet, Apácska kezébe nyomtam: válassz 4 fiú és 4 leány nevet (mert 4 csemetét tervezünk)! Én is kiválaszottam a magam 4-4 nevét. Érdekes, hogy nem 8-8 nevünk lett, mert több név is azonos volt a listáinkon. :-)
Most van Csengénk (csend, csendes) és Csongorunk (sólyom, sokak szerint kerecsensólyom, ami a turul madarunk).
Mi csak lány névben gondolkodtunk, aztán kiderült hogy fiúcska lesz. Sokáig böngésztem az utóneveket mert igaziból egyik sem tetszett. Végül sikerült kiválasztani kettőt, Ábel és Zétény. Az utóbbi lett a befutó.
Böngészésem során rengeteg viccesen hangzó névvel találkoztam. Az egyik ilyen volt a Pötölön .Ez magyar eredetű, anyakönyvezhető férfi név. Annyira megtetszett, hogy a pocakban lévő babát Pötesznek vagy Pötinek szólítottuk. Ez a születése után is megmaradt. :) :)
Nekem már gyerekkoromban tetszett az Attila név és tudtuk,h kisfiú lesz.Mikor felmerült,h lány... akkor már vita volt:) de annyira egyértelmű volt,h kisfiú :)))
Mostanában sokat gondolok egy kislányra....
Remélem majd 1* :))) ....a Kata tetszik :)
Nálunk még tervben sem volt a gyerekszülés, amikor egy este unalmunkban nézegettük az utónévkönyvet és kiválasztottuk a Hajnalt, hogy majd egyszer... Kb 2 hónap múlva megfogant.
A második elött közöltem, hogy Hanga lesz, úgy is lett. Érdekes módon fiú nevekben sose gondolkodtunk igazán, szerintem ha hármaska fiú lesz, ő is lánynevet kap:)
a fiamnál : a férjem Rolandot akart én könyörögtem az Attiláért. Így lett Attila Roland.
a lánynál : Szerettem volna a Tímeát és mind a kettőnknek tetszet a Rebeka. Rebeka Tímea lett.
Mindig is lány nevekben gondolkodtam,de kiderült,hogy kisfiam lesz.
Sokáig gondolkodtam majd egyik reggel ahogy kikeltem az ágyból eszembe jutott az Ármin név.Megnéztem a naptárban,hogy mikor ünnepli az névnapját és pont azzal a dátummal esett egybe amikor először éreztem a mozgását.(máj.10.).Így egyértelmű lett,hogy ezt a nevet kapja:)
Nálunk az számított, hogy menjen a vezetéknévhez és magyar legyen így lettek:
Koppány György /György a férjem/
Édua Hajnal /Édua én/
Boróka Éva / Éva anyósom/
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Híres magyarok teljes névvel, de a keresztnevük ABC-ben
- Milyen időjárás volt aznap, amikor a gyereked/gyerekeid születtek?