Milyen életet szerettél volna kicsiként és mi valósult meg belőle? (beszélgetés)
OT
" A saját identitásunk kialakulásához is szükség van történelmi ismeretekre."
Ez nagyon igaz. Mióta családfát kutatok, nagyon sok olyan ismeretre tettem szert a saját környezetem, de Magyarország történelmével kapcsolatban, ami sokban változtatott a kötődésemen, de azon is, hogy hogyan viszonyulok, akár jelenkorhoz kapcsolódó, kérdésekhez. Szerintem sokkal több helytörténetet és helyi földrajzot kellene tanítani az iskolákban, és akkor, szerintem, az emberek jobban törődnének a helyekkel, ahol élnek.
Erre nem is gondoltam. Pedig mennyire igaz. Honnét is tudnánk, hogy egy-egy tájegységnek, földrajzi környezetnek, területnek milyen történelme, története van, ha senki nem foglalkozna azok összegyűjtésével, rögzítésével...
Engem mindig is a távoli népek, nemzetek múltja, jelene érdekelt, azokat szerettem volna látni, tapasztalni, felkutatni, megismerni. Ez nekem nem jött össze. A '60-as években még az érettségi is nagy szónak számított. Így lett belőlem egész életemre aktakukac, könyvelő. Persze, valahol annak a szakmának is meg van (volt!!!) a maga szépsége, de hol van az a fiatalkori álmaimhoz képest? Még most, öreg fejjel is inkább nézem a természet tudományi csatornák műsorait, mint a csöpögős brazil szappanoperákat, vagy a horror-kategóriát. (Majdnem glóriát írtam) :)
Boldog ember!
Csorog a nyálam, amikor a Travel-en nézem az "Expedíció az ismeretlenbe" sorozatot. Ezek már csak ismétlések, minden hétköznap d.e. 11-kor (percek múlva). De akkor is az van, hogy sajna, nem én vagyok ott!
Valóban. A feltett kérdésnek kevés köze van a címhez.
Kicsiként villamos szerettem volna lenni. Most helikopter vagyok és nem bánok semmit. Ez érdekelt?
A FI első hozzászólása nem ugyan az,mint a cim.Vagy csak én nem értem?
Egy olyan foglalkozásról ábrándoztam amibe nem illett bele a természetembe.Olyan házasságot szerettem volna,mint amilyen a szüleimnek voltak,ez csak a válásom után sikerült megtalálnom.Kettő fiút szerettem volna az pipa !
A hivatásomnak semmi köze az ábrándozásomhoz ,de nem csalódtam egy pillanatra sem.
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Ha meghalt valakid, akit szerettél gyere ide
- Milyen ételt szerettél meg vagy kívántál nagyon a várandósságod alatt?
- Te szerettél óvodába járni?Milyen emlékeitek vannak?
- Volvo-Mért szerettél bele?
- Mi szerettél volna lenni kiskorodban?És végül mi lettél?