Milyen adókedvezmények vannak? (tudásbázis)
"Még egy dolog: a diagnózisnál a BNO-kód felépítése 1 betű+4 szám, a jogszabályban pedig 1 betű+3 szám.
Ezen nem kell fennakadni, a diagnózisod utolsó számjegyét takard le és úgy keress a listában"
Ahogy a jogszabály is írja, csak a H903 és H905-re jár!
Véleményem szerint.
A kedvezmény annak a súlyos fogyatékos magánszemélynek minősülő személynek jár, aki a 335/2009. (XII. 29.) kormányrendeletben említett betegségben szenved (H90 – Vezetéses típusú és idegi eredetű hallásvesztés; H900 Kétoldali vezetéses hallásvesztés; H902 Vezetéses hallásvesztés, k.m.n.; H903 Kétoldali idegi hallásvesztés; H905 Idegi hallásvesztés k.m.n.; H906 Kétoldali, kevert típusú hallásvesztés; H908 Kevert típusú hallásvesztés, k.m.n.; H91 Egyéb hallásvesztés; H910 Ototoxikus hallásvesztés; H911 Időskori nagyothallás; H912 Idiopathiás, hirtelen bekövetkezett hallásvesztés; H913 Süketnémaság, m.n.o.; H918 Egyéb hallásvesztés; H919 Hallásvesztés k.m.n.), vagy rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül.
ezt azért nem értem mert ugye 4 számjegyű a BNO kod
Sziasztok
Segítségeteket kérném a lányom hallássérült
BNO-kód
H9040
Hivatalos név
Egyoldali idegi hallásvesztés, ép ellenoldali hallással
szeretném tudni jár e neki adókedvezmény? tudtok segíteni?
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni!Nem tudom,hogy idén még igénybevehetjük e a lakáscélú kedvezményt?Az 5 év ugyan lejárt,de találtam az igazolás hátoldalán a következő mondatot:(idézet a törvényből)Ha azonban az adókedvezmény alapjául szolgáló lakáscélú felhasználásra felvett hitel részben vagy egészben a lakáscélú támogatásokról szóló kormányrendelet szerint meghatározott megelőlegező kölcsön,vagy ha az említett korm.rendelet szerint az igénylő gyermekek vagy más eltartottak után lakásépítési kedvezményre és/vagy megelőlegező kölcsönre nem jogosult,akkor az adókedvezmény minden olyan adóévben érvényesíthető,amikor az igénylőnek a törlesztési időszakban családi pótlékra jogosult gyermeke van.
A mondat második felét szeretném,ha segítenétek értelmezni!Ez vajon azt jelenti,h ha a hitelem nem szocpolos akkor visszaigényelhetem a kedvezményt idén is??
További ajánlott fórumok:
- 3 gyermek után milyen adókedvezmény jár?
- A munkáltató kap e valamilyen adókedvezményt olyan ember után, aki fél éve regisztrált munkanélküli?
- Tartósan beteg gyermek után jár valamilyen adókedvezmény?
- A gyerekeim apja igénybe tudja venni az adókedvezményt, ha a gyerekek velem laknak, de még hozzá vannak bejelentve?
- Milyen adókedvezmény jár tartós beteg gyerek mellett?
- Milyen adókedvezmény jár?