Mikortól kell diákigazolvány? (tudásbázis)
Az én lányom tavaly szeptemberben kezdte az elsőt, megigényeltük a diákigazolványt, ami a mai napig nem érkezett még meg :S
Szerencsére nem is kell, mert nincs messze a suli, de azért kicsit abszurdnak tartom :S Idén már másodikba megy...
Bocs az offért, tudom nem ide tartozik, csak kicsit felhúztam magam :)
Már egy újszülöttnek is lehet személyije, úgyhogy ezt a "régi 14 éves kori" elméletet is felejtsd el! =o)
Igen, nem is olyan régen még a személyi is így volt, de most már igényelhető csecsemőnek is - például külföldre (Uniós tagországba) utazáshoz.
jah valamiért személyi volt előttem. lehet azért mert lassan lejár az enyém.
Igen nos... 6 éves kortól van diákigazolvány... bár nekem nincs gyerekem, én úgy emlékszem.
Ha betöltötte a 6. évet, utána buszon 50%-os jegyet lehet neki venni ameddig nem megy iskolába és nem lesz diákigazolványa.Ha már lenne is neki, azzal sem lenne nagyobb a kedvezmény.
Egyet viszont elárulok:
MÁV-nál 33%-os jegyet vehet a szülő ha 1 vagy 2 gyerekkel utazik,(és nincs kikötve a max 26.betöltött korhatár mint normál esetben egyedül utazva.) és teljesen mindegy hogy milyen nap van éppen. A gyereknek meg természetesen az 50%-os jegyét.
Ezzel is valamien szinten enyhítenek a költségeken szerencsére, mert csak nem mindegy hogy 100 vagy 33%-os jeggyel utazunk.
Érdemes kihasználni a lehetőséget!
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- Emlékszik valaki arra, mikortól lett bevezetve az iskolákban, hogy szombaton nem kellett menni, nem volt tanítás?!
- Mikortól kell, hogy a babának napirendje legyen?
- Mikor kell az elsősöknek diákigazolványt csináltatni?
- Ha felvettek egy munkahelyre, bérletet kell vennem, ha nemrég fejeztem be az iskolát, és még van érvényes diákigazolványom?
- A Schönbrunni kastélyban a diákjegyhez elfogadják a magyar diákigazolványt vagy ki kell váltani a nemzetközit?