Mikor szokták utalni a lakásfenntartási támogatást? (tudásbázis kérdés)
Ezt nem tudtam,hogy ilyen bonyolult.Azt hittem csak pötyögnek a számológépen egy párat,azt ha beleférünk megkapom.
Nem gondoltam,hogy ez bizottsági ülésre megy.
A gyvk-t talán nem bizottsági ülésen tárgyalják, de ezt nem tudom pontosan.
Ott a számokat nézik, és kész.
A lakásfenntartásit meg a bizottság elnöke szignózza, és hó végén van általában az ülés.
Talán februártól ítélik meg, és azt amúgy is csak márciusban kapod meg.
Mert még el sem bírálta a bizottság.
A nemlegesről is kapsz határozatot.
Akkor nem kaptam meg:-(
3 hete adtam be a kérelmet,de nem küldtek még határozatot,hogy megkaptam vagy nem,de akkor tuti nem:-(
Azok , akik rászorulóknak minősülnek, pl. fával, villannyal, szénnel, palackos gázzal vagy tűtőolajjal próbálják lakásukat melegíteni, az eddiginél jóval szélesebb körben kaphatnak támogatást és segítséget a lakásfenntartási támogatás 2012 programja keretében.Az új rendszer a régebbi 150 százalék helyett 250 százalékkal határozza meg az öregségi nyugdíjminimumot, ami forintban 71.250 forint- ez már a jogosultság megemelt összege.
Nem az egy főre jutó jövedelem alapján számolnak, hanem az úgynevezett fogyasztási egységben. A háztartásban élő első számú nagykorú arányszáma 1.0 , a másodiké 0.9 és minden további nagykorú száma 0.8 . A háztartásban élő első és második kiskorú tagjainak az arányszáma pedig személyenként 0.8 , még kisebbeké pedig tagonként 0.7 lesz. A támogatást követi a jövedelem és vagyonvizsgálat. Mit értünk a vagyon nagyságának a megállapítása alatt? Az ingatlant, jármű(vek), és a forgalomképes vagyoni értékű jogot.
Nem tartozik ide: a kérelmező által lakott lakás, és annak fennálló vagyonértékű joga- amennyiben a jogosult mozgáskorlátozott, arra tekintettel lévő járműjének az értéke. A természetben nyújtott támogatás a közüzemi számlák kifizetése közvetlenül a szolgáltatók felé történését jelenti.
A támogatást megosztva is lehet igényelni: készpénzben illetve természeti támogatás alakjában. A támogatást azokhoz a kiadásokhoz kell adni, amelyek nagy mértékben veszélyeztetik a lakhatást.
Az új kormány folyamatosan dönt, majd módosítja a gáz és távhőtámogatás határidejének a meghosszabbítását. A lakásfenntartási támogatás 2012 keretein belül az új igényeket még 2011 szeptember elsejétől kezdődően kell benyújtani az illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál. A támogatást, amennyiben úgy ítélik meg, hogy jogosultak rá, havonta folyósítják, vagy az esetleges kifizetési kötelezettség felmerülésének idejének környékén. Akinél már megállapítottak egy összeget , ám az új szabályok értelmében felülvizsgálták azt, az új kifizetést a rendes évi felülvizsgálat során kell először utalni.
Minden hó 5-ig.
Egyéb kérdés? :)
Szia!
Ki igényelheti? Milyen feltételek vannak?
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Tudja valaki, hogy az egyszeri anyasági támogatást mennyi idő alatt szokták utalni?
- Normatív lakásfenntartási támogatás, ebben az esetben azt jelenti, hogy ez az átlagos?
- Milyen feltételekkel igényelhető lakásfenntartási támogatás?
- Anyasági támogatást melyik napszakban szokták utalni?
- Hány nap után szokták utalni benyújtástól számítva az anyasági támogatást?