Mikor nyitnak a boltok, ha meglesz a beoltottak száma? (tudásbázis)
Sajnálom. Remélem egyszer visszatérsz te is a normális életbe. Mert ezt még olvasni is borzasztó.
Írom ezt minden rosszindulat nélkül.
Az angoloknál januárban nem volt akkora a halálozási arány, mint most nálunk. Remélem, nyitható lesz a link, mert elég hosszú!
Maszkban?
Mert le nem veheted, elméletileg.
Vannak olyan ismerőseim, akik ebéd utáni, családi programként eljártak csapatostul a Praktikerbe, Obiba, csupán nézelődni.
Nekem olyan érzésem van, mint szeptemberben, mikor O. V. elengedte ezt a vírust lesz, ami lesz alapon. Hát, lett.
Azok az üzletek, ahol tömegek vannak / Interspar, Tesco, Penny, Lidl, OBI / most is nyitva voltak, a korlátozás a kisebb boltokra és szolgáltatokra vonatkoztak, mint egy könyvesbolt, vagy éppen a kozmetikus.
Igen tömegek mindenhol vannak sajnos én is látom. Egymás hegyén hátán állnak egy lángosért, hamburgerért. Én azon is csodálkozom mikor valaki az utcán egy padon ülve fogyasztja el a megvásárolt kajáját.
Én nagyon remélem tudják mit csinálnak, mert egy újabb hullámot már nem hiszem, hogy túlélne az egészségügy. Ezzel nekik is tisztában kellene lenniük. ( Lehet túl naív és optimista vagyok, bár az utóbbi pár hónapban ez nem jellemző rám.)
Félek attól, kezdődni fog minden újra.
Ahogy nézem, már most tömegek vannak a városban, megy boldog-boldogtalan.
Ehhez még kinyitnak minden, vagy majdnem mindent, hááát, nem tudom.
Én sem nyitnék még, legalább egy hetet várnék. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy már hazánkban is megtörtént a tetőzés néhány napja,viszont ezt nem akarják hangsúlyozni, mert akkor itt most Húsvétkor elszabadult volna a pokol. Mindenki ment volna a világ fa..ra.
De ezek az intézkedések sem igazán értek semmit, amik eddig voltak. Márciusban azt kellett volna meglépni, mint egy éve, mikor tényleg minden zárva volt és a vízcsapból is azt hallottad maradj otthon. Én a munkaidőm egy bizonyos részét kint az utcán töltöm. Bizony tavaly, mikor egy eseten kívül nem nagyon ment a fertőzöttek száma a 150 fölé, jóval üresebbek voltak az utcák, mint most, mikor volt olyan, hogy egy nap 11.000 fölött járt a napi megbetegedések száma.
A boltk 7 órai zárása elhibázott volt, csak növelte a tömörülést.
És azzal együtt, hogy tovább lehetnek nyitva, egyszerre kevesebben lehetnek bent. Ezt sem értem, miért most, amikor mindjárt itt a jó idő, nyitva lehet ajtó-ablak, és több a beoltott.
A Kormány 144/2021. (III. 27.) Korm. rendelete
a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról
Hogy mindenki olvashassa...
Megjelent március 27 én.
.A kettőmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásához
kapcsolódó rendelkezések... És részletezi pontosan.
Első dózis 55% a második 45% egyenlőre Izraelben.
Nincs több, aki akarna oltakozni.
További ajánlott fórumok:
- Aki szintén várja a "műhús" (sejtekből előállított) megjelenését a boltokban
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- Van remény, hogy meglesz az ellopott telefonom?
- Miért nem játszik a kiscicám mióta beoltották?
- Vajon meglesz előbb a baba?
- Remélem legkésőbb jövő hétfőn meglesz az eredményem, kedden...