Mikor kerül le a nevem mellől a hitel a KHR listán? (tudásbázis)
Ha nem volt tartozásod, akkor ezt a bejegyzést az autó vásárlásnál nem is veszik figyelembe, azaz ettől még a hitelt meg kellene kapnod, mert ugye ilyen esetben a KHR-ben a bejegyzés más.
A hitelügylet megszűnésekor elvileg azonnal küld a bank a KHR felé törlést, amire választ elvileg azonnal küldenek. Bár lehet, hogy a banknál az üzenet küldés-feldolgozás máshogy működik. A bakot kell mindenképp megkérdezned.
Minden hiteltartozás bekerül a KHR-be, és évekig ott is marad. (régebben, csak a késedelmesek, a 60-90 napos rossz minősítésű ügyletek)
A lényege az, hogy ne legyen aktív, élő ügylet. Azt kell elérned, hogy ez a státusz változzon, és addig járni az Erste nyakára, míg ezt el nem intézik.
Kérhetsz az Erstétől olyan igazolást, hogy ők lezárták a hitelkártya szerződést, és azt jelentették is a KHR felé.
Illetve kérhetsz tőlük KHR tudakozványt (mai nevén saját hiteljelentést) is erről. Ez bármelyik hitelintézetnél is megteheted ingyen, akár minden nap.:)
Ez ugye a régi BÁR lista, ha rákerültél, akkor a megszűnést követő 1 évig még fent leszel, azaz passzív KHR adós leszel, ha meg van még tartozásod, akkor addig amíg ki nem fizeted+1 év.
Ha szeptember 15-én lett kifizetve a tartozás, akkor jövő év szeptember 15-ig leszel a KHR-ben.
Az Erste bankhoz kell fordulnod, és felmondani a hitelkártya szerződésedet. Ők addig jelenteni fogják a KHR-be, míg le nem zárod, fel nem mondod.
Tudakozványt igényeltél már?
Azon kimutatják, hogy mit tart/tartott veled kapcsolatban nyilván a KHR.
A KHR nem bank, nem is lehet közvetlenül senkinek kapcsolata csak a hitelezést folytató pénzintézeteknek.
Tedd fel a kérdésed, és akkor talán tisztábban látunk és tudunk válaszolni, segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Ha testvérem lett íratva a nagyszülői ház, akkor az lenne az igazságos, ha a szülői ház az én nevemre kerülne?
- Hogyan tudom a Facebook chat résznél eltüntetni a telefont a nevem mellől?
- Házasságkötéskor az élettársam gyermeke automatikusan a nevemre kerül?
- A tesóm és az én nevemen van a lakás, ha le szeretne mondani a jogáról, nekem az pénzbe kerül?
- Mi a módja, hogy két tulajdonos esetén az egész lakás az én nevemre kerüljön?
- Át szeretném iratni a nevemet a férjes nevemre, a házassági anyakönyvi kivonaton kívül mi kell hozzá és mennyibe kerül?