A tesóm és az én nevemen van a lakás, ha le szeretne mondani a jogáról, nekem az pénzbe kerül? (tudásbázis kérdés)
Az nem támadás, ha megpróbálunk írni az élettapasztalataink alapján. Ha ez az ingatlan örökség pl. a szüleitektől, miért mondana le a testvéred az ő részéről ? Van(nak) gyereke(i)tek ? Talán majd lesz(nek). Talán a testvéred gyerekeinek lesz majd egyszer szüksége a fél ingatlan árára.
Kifizeted a tesódat az ingatlanból ? Vagy olyan sok pénze van, hogy nem érdekli ?
Szerintem beszéljetek meg mindent az ügyvéddel ! Sosem kellett volna a tesóm öröksége, nem engedtem volna, hogy nekem ajándékozza.
Tudom, hogy nehéz ezt most olvasnod, de hidd el, reálisan írok a sok rossz tapasztalat miatt !
Értem én, de sok minden változhat az életben, tapasztaltam már ezt-azt a családban,rokonságban is !
Együtt laktok ?
Ezt nehéz elhinni, mert tavaly lett teljes fűtéskorszerűsítés közeli rokonnál, ahol fele-fele a tulajdonjog, és mégis engedélyezve lett annak, aki a szerződést kötötte, és a gázóra is az ő nevén van.
Kedves Liliom!
Nem olyan viszonyt ápolunk a testvéremmel, hogy egy ilyen ingatlanból összevesszünk a testvéremnek fix munkahelye van csak az problémánk, hogy a gázfűtést be szeretnük köttetni, és ez kitétel, hogy 1/1 tulajdoni hánnyaddal kell rendelkezni.
Megbeszéltétek alaposan ? Nem tudunk semmit, hány évesek vagytok, és ki milyenek az anyagi körülményei ? Kerülhet a testvéred olyan helyzetbe,- betegség, munkanélküliség, - hogy szüksége lenne valamilyen összegre.
Ha hivatalosan Neked ajándékozza a részét, az nem kérhető vissza ! Tisztában van mindennel ? Nehogy később harag legyen belőle köztetek !
Ingatlan ajándékozása esetén a tulajdonjog földhivatali átvezetéséhez közokirat vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat szükséges.
Bármelyik megfelelő!
Mit lehet visszavenni?
Tulajdonjog bejegyzéséhez ügyvéd által készített szerződés szükséges.
Ez már nagyon régen így van. (az 1991-ben vásárolt lakásomnál is így volt)
Felesleges hozzászólnod, ha nem tudod a teendőket!
Vissza lehet venni!
Nyilván változott, mert 8 éve a barátnőmék közjegyzőhöz mentek.
Ne írj hülyeséget!
A tulajdonjog bejegyzéséhez ügyvéd által ellenjegyzett ajándékozási szerződés szükséges.
Testvérek között az ajándékozás illetékmentes.
Az ügyvédnek kell "munkadíjat" fizetni, illetve a földhivatali bejegyzés díját kell kifizetni.
Nem. Az ajándékozás illetékmentes.
Ügyvédi díj, plusz a földhivatali bejegyzés díja, az 6600 Ft lesz a költséged.
Inkább közjegyző előtt nyilatkozzanak, mint ügyvédi szerződés.
Jah, akkor meg persze közjegyzői díjat kell fiuetni.
Eljárási illetéket kell fizetni a Földhivatal felé, amikor az ingatlan 1/1-es tulaja leszel.
Ha jól tudom, 6600 Ft.
Az ajándékozás testvérek között már egy ideje illetékmentes.
Az ajándékozási szerződés díja,illetve a földhivatali bejegyzés díja lesz a költséged.
További ajánlott fórumok:
- 3 éves lányom folyton az apjával szeretne aludni, és ő nem tud nemet mondani. Mit tegyek?
- Márciusban letelik a gyes. Szeretnék felmondani a munkahelyemen közös megegyezéssel, de azt mondták, hogy arról nem lehet szó...
- Ismerősöm szeretne felmondani jelenlegi munkahelyén, de fenyegetik, hogy akkor annak jogi következményei lesznek
- Pécelre, vagy Pest közelébe szeretnék költözni, érdeklődnék, a városokról, ellátottságaikról tudtok valamit mondani?
- Két város közti buszjegy vásárlást a sofőrnél kell vásárolni? S mondani, hová szeretnék menni?
- Tudja valaki, ha T-home tripla csomagból hűségidő lejárta után le szeretnénk mondani a telefont, akkor fizetni kell ezért?