Mikor kell vagy érdemes először fogorvoshoz vinni? (beszélgetés)
Mi 2 és fél évesen vittük először fogorvoshoz a kislányomat, azóta pedig félévente ellátogatunk.
Nekünk is volt barázdazárás a kibújt csont őrlőfogakon. Meg 2 foghúzás, mert a csont metszőfogak alul már kibújtak, de a tejfogak nem akartak kiesni.
Most 5 és fél éves a leányzó és minden beavatkozást szépen tűrt, ismerte a doktor nénit, barátok voltak. :) Szerintem ez a bizalom és szimpátia a kulcsa mindennek.
Én szintén két és fél évesen vittem el először,mivel sajnos már volt rossz foga,annak ellenére,hogy mostuk.Szépen nyitva tartotta a száját ,kapott az őrlőfogaira barázdazáró fedőanyagot.Szépen viselkedett!!
Én előzőleg megbeszéltem a fogorvossal,és nagyon megdícsértem a szép viselkedésért.Kapott egy matricát is:))
Érdemes bejelentkezni,hogy a dokinál legyen valamilyen apróság,matrica,vagy valami,hogy kaphasson valamit a gyerkőc:)
Azóta már voltunk,és semmi gond nem volt.
van egy ismerősöm az ő babája kapott olyan képes könyvet ahol már piciként barátkozik az ilyesmivel.
3 évesen már ellehet vinni...de addig is már sokat mesélni neki a fogtündérekről:)
Rendszeresen jártunk 4 éves korától! Először csak játék volt az egész, és soha nem volt gond vele, csak középiskolásként szembesült a fogtöméssel. Hatalmas dícséreteket kapott, mert nem volt egyetlen hibás foga sem.
Ma már felkészítik a fogorvosokat tudomásom szerint a kisgyermekekkel való bánásmódra. Előtte azért megbeszélném a fogorvossal a "látogatást"...
Elég pöttömke, nem is értené az egészet ezért lehet félelmetes lenne ha idegenek turkálnának a szájacskájában. Szerintem egy kicsit még várj, és olyan 2-3 éves korában látogassatok el egy laza ismerkedős ellenőrzésre:)
Van egy jó kis könyv, főként ha szereti Elmot, de sajna most nem jut eszembe a címe, és mi már eltettük. Na mindegy, de eleinte elég ha olvasgattok róla, nézegetitek a képeket stb.
Szia!
Mindenképp azelőtt, mielőtt konkrét oka lenne, így nem éri elsőre rossz élmény.
Barátkozzon a hellyel, és nem utolsó sorban jó ha idejében természetessé válik a fogászati ellenörzés.
Szia
Szerintem minél hamarabb!
Hány éves?
Szerintem már egész pici korban kell tanítgatni, és minél kisebb korában elvinni a dokihoz, had ismerkedjen...mert akkor felnőttként nem fog félni!
További ajánlott fórumok:
- Először is a gondolkodásodnak kell megváltoznia...
- Mit illik/ lehet vinni egy most született babának illetve családjának, ha most először van babalátogatás?
- Kisfiamat kb. fél órája életében először megcsípte egy darázs. Ha allergiás lenne rá, milyen tüneteknek kellene már jelenkeznie?
- MIlyen papírokat kell vinni, ha először akarok munkanélkülibe jelentkezni, Gyes után?
- Kislányom 5 éves, most megy először szülinapi zsúrra egy ovistársához. Mennyiért és milyen ajándékot szokás vinni ilyenkor?
- 22 hónapos babát lehet vinni fogorvoshoz?