Mikor három- vagy többgyermekes a család? (beszélgetés)
Igen, erre gondoltam.
Csak valami hivatalos megfogalmazás kellene erről.
Vagy a jogszabályt kellene megtalálnom.
Köszi a hozzászólásodat :-)
Én találtam egy cikket, amiben azt említették meg, hogy sokan nem tudják azt, ha már akkora a nagy, hogy a csp nem jár, de még nincs 25, viszont felsőoktatásban a nappali tagozaton tanul, még a 3 gyermekesek részére járó dolgok megjárnak.
Most viszont, ha kellene, nem találom újra.
Pedig jó lenne erről mindenki, akinek kellene tudna !!
Baccus,akkor ha már fősulis a nagy,de a kicsik még általános sulisok,akkor nem jár meg semmi ami a nagycsaládosoknak?Vagyis a tankönyv és az 50%-os menza?Ez tök jó ha így van,hiszen egy fősulis csak fillérekbe kerül nem?Meg mellette még a kisebbek....
Szuper jól működik nálunk a szociális rendszer!
A pénzünket meg közben szórják szanaszét.
Szia !
Végül is most még jár minden támogatás, de volt kis gondom az iskolában.
Az ingyenes tankönyvtámogatásra és a kedvezményes étkezést való jogosultságot kellett volna igazolnom, ami már lejárt és patt helyzetbe kerültem.
A fősuli hétfőn kezdődött el, így igazolást nem tudtam továbbítani még a MÁk felé, onnan ugye még nincs határozatom, a részemre járó 3 gyerekes családi pótlékról.
Eszembe jutott hogy elég lehetne az is, hogy fősulira felvételt nyert határozattal igazolom, hogy 3 gyerekesek vagyunk.
Nagyon jó ez az időeltolódás, meg a rohangálás a hivatalos papírokkal, és a várakozás, minden mindig rendben legyen.
Szia!
Mi már nagyon sok szempontból nem számítunk 3 gyerekesnek, mivel a két nagyobb felsőoktatás nappali tagozatán tanul. Az általad említett családi pótlék, tankönyvtámogatás, utazási kedvezmény, adókedvezmény stb esetében nem. Ill. adókedvezmény és csp jár, de csak a legkisebb gyerekre. Támogatott tankönyv nem jár.
Nem tudom, Te mivel kapcsolatban tetted fel a kérdést.
Segítséget szeretnék kéri !
Nem találok egy olyan hivatalos megfogalmazást, ahol le van írva, mikor 3- vagy több gyermekes a család.
Úgy tudom, ha már az egyik gyermek 18 elmúlt, de még a 25.-öt nem töltötte be, viszont főiskola, vagy egyetem nappali tagozatán folytatja tanulmányait, és utána már családi pótlékra sem jogosultak a szülők, attól ez a család még "3 gyerekesnek" számít.
Remélem tud valaki segíteni.
Előre is köszönöm !
Üdv. : Moncsa
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- A megadott tárgyból színe vagy mintázata neked vagy a családodnak milyen színű? - Amikor több is van, ami legjobban tetszik vagy akár mind.
- Mikor lesz családi pótlék fórum csevegője
- Amikor apukának minden fontosabb mint a családja
- Mivel Töltöd azt a szabadidőd mikor egyedül vagy, épp nincs ott a párod vagy családod vagy társaságod, és tennivalód sincs?
- Két vagy többgyermekes anyukák, ti hogy oldjátok meg a napi dolgokat segítség nélkül?