Mikor érdemes terhességi tesztet csinálni? (tudásbázis)
Szia!
Köszönöm akkor majd azt a fórumot is meglátogatom. Igen de tudod olyan lassan megy az idő gondoltam próbálok egyet jövőhét kedden és lesz ami lesz. Sajnos pontosan nem is tudom mikor kellene megjönni mert eddig használtam fogamzásgátlót, (persze nem gyógyszert kevesebb hormontartalmú készítményt)most találomra mondom a jövő hetet, hogy megjön, de az is lehet hogy már vasárnap megjön a nem várt mensi. Azt mondják sokkal fogékonyam ilyenkor a petesejt, na meglátjuk. Szép álmokat mindnekinek!
Üdvözlök Mindenkit!
Még új vagyok, nagyon megtetszett az oldal ezért regisztráltam.
Mi is a párommal pocaklakót szeretnék, ez a hónap az első próbálkozásunk, kicsit izgatott vagyok bár tudom nem kellene, mert így nehezebben jön össze a terhesség. Éreztem furcsaságokat magamon, de nem vagyok eléggé biztos a dolgokba, remélem nem csak beképzeltem. Minden esetre várnom kell még a jövő hétig amikor is tesztet csinálhatok(ez a menstruáció elötti egy két nap, ha jól olvasgattam)ami nagyon nehéz, mert olyan lassan vánszorog az idő.
Aki hasonló helyzetben van annak pozítiv tesztelést kívánok!
Nekem az elején volt ilyen pár cseppes barnázás, ill. a 37. héttől a méhszájtágítástól a vizsgálat után 2-3 napig volt vérzés (ez szintén normális az orvos szerint). A terhesség amúgy zavartalan volt, volt egy kis magas vérnyomás, de nem volt vészes, gyógyszert se kellett rá szednem, és a 36. hét végéig dolgoztam is.
A szülés maga 4 óra hossza volt, ebből kb 40 perc volt, míg fájásaim voltak, a többi időben ment az EDA, és filmet néztünk meg sztoriztunk a szülésznővel meg a dokival :)
A szülés után horror volt kb. 3 hétig, de arra nem emlékszem, és nem is beszélünk róla itthon :)
Fú... nekem ezzel nagy sztorim van csajok :)
Esküvőnk volt ápr. 19-én, aznap frankón meg is jött, utána pedig belekezdtünk a babaprojektbe. Gondoltuk, hogy eltart egy ideig, mert tök sokáig szedtem fogamzásgátlót.
Aztán a következő mensim kapásból nem jött meg. Vettem egy tesztet, negatív, gondoltam késik, mert ugye nem szedem a gyógyszert. Aztán a következő időszakos mensim sem jött meg, vettem még egy tesztet, az is negatív lett. Kezdtem aggódni, mikor olyan volt, mintha megjönne, úgyhogy megnyugodtam kicsit, de estére bekattant az agyam, hogy menjünk be a kórházba, mert sztem valami nem frankó. Nem normális h 3 hónap után ilyen kis pecsételős vacak van.
Be is mentünk a kórházba, vártunk ott vagy 2 órát, jön a doki, elmondom a szitut, megvizsgál, mire mondja, hogy menjek fel uh-ra, mert szte itt vmi nem kóser, de előtte még menjek egyet pisilni. Elmentem, de az uh elmaradt, mert szülni ment a doki. Másnapra üzente, hogy este menjünk vissza, mert megint ügyel.
Visszamentünk, mondta, hogy hát bizony babát várok, nézzük csak meg, és 9(!) hetes voltam.
Részemről ennyit a tesztekről :D
Köszönöm szépen :)
Sok sikert a babához :D
További ajánlott fórumok:
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- Mikor csináljak terhességi tesztet?
- Bár megjött a múlt vasárnap, szeretnék terhességi tesztet csinálni. Hanyadik napján teszteljek a ciklusnak?
- Van itt valaki, aki terhesség alatt és után is kapta a teljes fizetését? Mert pl. rugalmas munkaidőben mindent meg tud/tudott csinálni?
- P3-as citológia mellett a terhességet végig lehet csinálni?
- Mikor végezzem el a terhességi tesztet?