Miket főztök ebben a melegben? (beszélgetés)
Nem főzök, sütök, lángost sütök mert kedvenc kajám!
(profi lángossütő vagyok)
Lecsót füstöltkolbival. Bakonyi csirketokányt.
Úgy, úgy. Most vagyok igazán hálás magamnak, hogy megvettem az airfryert. Mire a salátát megcsinálom, elkészül benne bármi. Tegnap épp tintahalat sütöttem és görög salátát csináltam hozzá.
Felszeletelt csirkemellet valamilyen csirkefűszerkeverékkel megszórni, olajban megsütni. Hozzá fiatalabb cukkinit felkarikázni, kis só rá, reszelt vagy apróra vágott fokhagyma, ebben álljon kicsit. Ezt is megsütni. Gyors, finom és könnyű étel a nagy melegben.
Én 2 napra rizses lecsót főztem, kis házi füstölt kóbival. A fagyi amint elfogy, gyártom a következőt.
Vacsorának kis könnyű tonhalfasírt tadzikivel, esetleg serpenyőben sült túró pogácsa ami reggeli/vacsora hidegen. ma paradicsom salátát eszünk hozzá.
Itt van: [link]
Ha elkészítitek, nem bánjátok meg.
Leginkább semmit, és rendelünk vagy veszünk, de ha muszáj akkor olyat amit relatíve kevés ideig kell főzni, és nem fűti a lakást sokáig, mert nincs légkondink. Tésztafélék pl. tonhalas tészta, gnocchi fokhagymás szósszal, lecsó, főzelékek + sült virsli. Vagy amit air fryerben lehet, lazac, fasírt.
Jó Biza'
Tejföllel is szoktad enni?
Bármit, de több napra: lecsó, pörkölt, töltött paprika, valami sült, amit lehet salátákkal variálni.
Legjobb kaja a világon. :)
Hát, én bedobok egy csirkét a sütőbe, sütőfóliában. A legjobb 40 fokban sütögetni. :D
Saláta lesz hozzá. Meg le kellene cammogni a piacra görögdinnyéért. :) De nem fogunk. :)
Meg tejberizst szeretnék, behűtve majd. Kb ennyi.
De szerintem "főzz" inkább salátát. :) Ahhoz nem kell begyújtani a tűzhelyet. :)
Tavaly beszéltünk róla hogy még nem ettél lecsóval,,idén próbáld ki:))
Ha gyengébb kaját kívánsz, akkor krumplistészta!
Pont azt akartam mondani!
Semmit ami sütőben sül,,vagy hosszú főzésű(pacal,körömpöri,zúza,húsleves pl.)
Tehát az ilyeneken kívül minden belefér.
Ma zöldbab,,fohagymás natúr ,rizs ,uborkasaláta készült nem volt egy óra.
Túrós tészta szalonnával.
Ötleteket szeretnék kérni, biztos másoknak is hasznosak lennének. Olyan menüket főznék, amik nem időigényes, esetleg több napra is jók. Köszönöm!:)
További ajánlott fórumok: