Mik lehetnek a szédülés okai? (tudásbázis kérdés)
Az én legutóbbi vérnyomásom 84/64
Az alsó értékem többször volt 40,hogy nem érte el az 50-et vagy a 60-at.Néha volt 68 id. Normálisban 73. Felső is van sokszor 100 alatt is (amikor normális akkor 110 /70 különben magas. Egyszer volt amire emlészem 121/44
136/86.Ezek mitő lehetnek szerintetek.
Sziasztok!
Nemrég nálam is jelentkezett a szédülés. Rögtön utánanéztem a neten. Találtam egy jó összefoglaló cikket, amit ide is jószívvel ajánlok:
A biztonság kedvéért én elmentem a háziorvosomhoz, aki azonnal beutalt a fül-orr gégészetre. Először ott vizsgálják a szédeüléses eseteket, aztán ha minden negatív, akkor jöne a többi (vérnyomás, szem, neurológiai, stb.)Ott kivizsgáltak, és mivel nem gyulladás áll a háttérben elsőre, egy eddig számomra ismeretlen nevű BPPV-re gyanakszik a doki. BPPV: e különös mozaikszó-névvel egy belsőfül-rendellenességből származó betegséget illetnek: a benignus paroxizmális pozicionális vertigo-t, magyarul ez a jóindulatú, rohamokban jelentkező (test)helyzeti szédülés. Magyarul azt jelenti, hogy a fülben felgyülemlett kalcium szemcsék besűrűsödnek, és ez nyomja az egyensúlyi érzékelést.
Megfigyelési szakaszban állok, egy egyszerű fejtornát kell naponta végeznem, ami állítólag nagyon jó hatással van erre a jelenségre. A neve: Epley manőver.
Éppen hidegfront van, leeshetett a vérnyomásod is.
Mérd meg.
Lehet, hogy onnan maradt vissza valami. Szerintem feltétlen menj el. Az én szédülésem is attól van, a gyengeség viszont nálam vashiány.
Ja, és tényleg aranyosak a figuráid. Ez hőre keményedő gyurma, ugye?
Talán 2-3 hónapja, Nem tudom, h összefüggésben van e okt. közepén jött elő.
Nem voltam, elég volt a nyári fülgyulladás, egy héten keresztül minden nap mentünk kórházba.. mind2 fülemmel..(iszonyú fájdalmaim voltak) de lehet h megejtem.
Kérdező: Pár napja gyengén szédülök , nem forgó, csak kissé bizonytalan szédülés, kicsit gyengének érzem magam. Az első két nap reggel ébredéskor hidegrázásom volt, majd a nap foloyamán egy két alkalommal elöntött a meleg, erősebben megszédültem. Lázam nincs, a fejem alig érezhetően fájt egy kicsit. Mi válthatta ki ezeket a tüneteket? A vérnyomásomat mértem 120-140 között változott, a pulzusom kicsit magas 90 körüli. Lehet vitaminhiány, mert nem szoktam szedni, vagy esetleg a vércukor magas, frontérzékenység? Kicsit meg vagyok ijedve, mert már agydaganat-ra is gondoltam. Pár évvel ezelőtt volt egy 6 hónapig tartó pánikbetegségem amit sikerült leküzdenem, félek hogy újra kialakult. Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!
Nagyon sok ok állhat a háttérben: pl. alacsony vagy magas vérnyomás, vérszegénység, vércukorprobléma, fertőzés, pszichés okok, szívbetegség, neurológiai ok, stb. Javaslom, hogy ha még most is fennállnak tünetei, keresse fel háziorvosat, pontos diagnózishoz jutni csak részletes kivizsgálás után lehet.
Mióta szeded a vitamin készítményt? Nincs időben összefüggés a szédüléssel? Nem váltottál valamilyen gyógyszert?
Fül-orr-gége szakrendelésen voltál? Az egyensúly központ működését ott tudják pontosan kivizsgálni.
:D nos igen, nem vagyok járatos ebben :D kizárt, mert megsúgom: nem voltam még senkivel :D
Szívesen örülök, h. tetszenek.
Csak akkor mutatja ki, ha béta Hcg-t is néznek. :) de ha kizárt, akkor kizárt :)
nagyon klasszak a gyurmafiguráid, ötletet adtál karira, köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen okai lehetnek, ha egy férfi arra gerjed be, hogy a párja időnként más férfival is együtt van?
- Mik lehetnek az okai a "barnás folyás"-nak?
- Mik lehetnek a habzsolás okai?
- Milyen okai lehetnek annak, ha (magához képest) aluszékonyabb egy 10 hónapos csecsemő?
- Tartósan fennálló szédülés okaira lennék kíváncsi!?
- Minek lehetnek a tünetei a szédülés, egyensúlyvesztés, hányás?