Mik a jogaim? (beszélgetés)
Bcicus, Devla: tudjátok, hiszek abban, hogy ott fent rendezgetik a sorsokat, és minenki annyi jót kap, amennyit ad.
"Mellesleg még az sem lehetetlen, hogy ahogy felvette beleakadt és akkor szakadt ki csak nem vette észre, mert nekem fura, hogyha azt mondja, hogy neki 17ezer sok egy ruháért akkor nem nézi meg rendesen mikor felveszi." LÁttad a ruhát? NEM!!!! Nem kiszakadt, le volt szakadva az alja...itthon is csak azért vettem észre, mer egy szál lógott függőlegesen ki a szakadt részből, és olyan furcsa volt. Láttad a boltban a próbafülkét, hogy leért e a tükör a földig? NEM! Akkor meg ne okoskodj kérlek!
Fura, mi,hogy valaki nem vesz hetente 10enx forintért ruhát magának? Jó munkahelyen, jó pozícióban és jó fizetésért dolgozom. De van két kisfiam, és igen, Nekem sok a 17ezer...bumm...
A ruha Nálam van,köszi a hozzászólásokat. :)
Nem, nem az 500.- volt a bajom, nem vagyok azért ennyire kcsinyes.
Devla: nem tudom miért írsz így, de, ha Neked jobb..nem vertem a tamtamot, és nem seggfejeztelek le...szerintem...de fordítsd ahogy jól esik.
Én 17.000.- ért vettem egy szakadt ruhát. A "bűnöm" annyi volt, hogy siettem a kis és nagyfiamért a bölcsibe, oviba, és nem figyeltem úgy ahogy kellett volna, hogy kaptam e blokkot vagy sem. Nem és érdekelt volna, ha nincs baj.
És már most sem érdekel...túl vagyok rajta, és még csak pszichológushoz sem kell járnom. :) Csak a jogaim érdekeltek, nem voltam még ilyen szituban.
Másnap találkoztam a tulajjal, aki egy idős hölgy volt, eszem ágában sem volt vele üvöltözni, fenyegetőzni, stb.
Van egy megvarrt ruhám, és megfizettem a tanulópénzt, legközelebb jobban figyelek. Csak ennyi...
Köszi Mindenkinek!
Lapozz vissza, én leírtam, mi a javaslatom. Különben nem alapozok arra soha sem, hogy annak van igaza, aki hangosabban ordít, és ezzel a lendülettel nem csinálok magamból hülyét. Én is kevertem már el blokkot, és nem mentem az üzletbe, hogy kitépjem az eladót a pult mögül, hanem szakemberhez vittem, és saját pénzemen megjavítattam.
Abba meg nem megyek bele, hogy mi van, ha a nyugtán nem stimmel valami, mert ez nem az eset, de látom, te képtelen vagy különbséget tenni, nálad csak annyi az alapszabály, hogy mindenképp neked van igazad.
Ő biztos benne, hogy ott vette, (nekünk volt blokkunk), és az eladó is felismerte, mivel kis bolt.Nem értitek a lényeget.Kifizet 17 ezret egy ruháért, és még a javítást is fizesse ki, és nem is ő tett kárt a ruhában.Egy kérdés, ha ti vennétek egy drága ruhát és otthon vennétek észre, hogy hibás, mit tennétek?Rátok sóztak egy hibás terméket, elég drágán, aztán még pofátlanul a javíttatást is veletek akarnák kifizetni.Egyébként nekem az is gyanús, hogy átlagember elteszi a blokkot, ha drága dolgot vesz, mi van, ha ezzel is átverték és nem is kapott blokkot.Eleve, ha ott vette a másik ruhát asszem bolerót, akkor miért nem volt a ruha is a blokkon?Valószínű, ők nem akarták, hogy rajta legyen.Gondolom, aki nem szól, az nem szól a közértben sem, ha mondjuk 500 ft pluszt ráírnak a számlájára.Nekünk már volt olyan, hogy amikor megnéztük a blokkot szerencsére még a boltban, felfedeztünk idegen tételeket, amiket nem is vásároltunk, kb 700 ft értékben.Bocsi én szóltam.
Terjed egy ilyen vicc is a neten, hogy a pincértől megkérdi a fószer, hogy mi az a számlán, hogy "megy:500 ft" mire a pincér visszahoz 500 ft-ot és közli,hogy ha megy megy, ha nem megy, akkor nem megy.Ezek szerint hagyjuk hogy hülyének nézzenek bennünket, nem elég hogy emelkednek az árak, családok lesznek hajléktalanok.Pont ezért, mert nem merünk szólni, ilyen kis tételekből havonta több ezer is összejöhet.De nem akartam feszültséget, csak elmondtam a véleményemet.
Ezt most nem értem, te 500 Ft-on vagy kiborulva?
Ez olyan nagy problémát jelent?
Hepciásan? :) Hmmm, vissesnek szoktak mondani, nem hepciásnak.
Nézd, én segítséget kértem, pont ezért, mert fogalmam sincs róla, mit tehetek. Nem írtam sehol, hogy okos vagyok, és tisztában vagyok a jogaimmal.
De, ha esetleg Te segítséget kérsz majd, és én segíteni tudok, nem azt fogom írni, hogy hol ütközhetsz falba. Azt, hogy hol nem.
Azért köszönöm, hogy szántál Rám időt!
Ha ilyen okos vagy, és minden jogoddal képben, minek írtál ki fórumot? Mit gondolsz, majd az üzelt tulajdonosa mást fog mondani, mint én?
Hülyén jártak el, de nem arra vonatkozott a kérdésed, hogy tizes skálán mennyire kretének ebben az üzletben, hanem hogy mihez van jogod. Előadhatod magad nekik is ilyen hepciásan, de akkor rögtön levágják, hogy fogalmad sincs semmiről, ha meg higgadtan próbálsz a jó szándékra apellálni logikus érveléssel, akkor talán elhozhatod fizetés nélkül a javított ruhád.
Nincs Nekem semmihez jogom....csak, mert figyelmetlen voltam. Persze, teljesen korrekt. Azt hiszem viszek egy bonbont is Magammal holnap, ha megyek a ruháért,hisz teljesen jófejek, hogy megcsináltatták Nekem 500.-ért, és nem felhívtak, hogy bocs, nem megy a csere, 500.-ért meg tudjuk javítani, ha Nekem megfelelő.
Pfffú, nem is tudom mit akarok én...most komolyan. :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan érvényesíthetem ebben az esetben a jogaimat?
- A főnökömnek köszönhetően magas lett a vérnyomásom és a pulzusom. Milyen jogaim vannak?
- Most lett elegem! Mik a jogaim és a lehetőségeim vásárlóként? Légyszi segítsen aki tud!
- Örökösödési szerződés által a férjemé lett az édesanyja lakása egy hete. Kérdésem, válás esetén milyen jogaim vannak ha vannak a lakáshoz?
- Milyen jogaim vannak 50% (1/2-rész) tulajdonszerzésnél?
- Segítsetek! Elrontott sminktetoválás! Vannak jogaim?