Mihez használsz olívaolajat (főzés, szépítkezés, egyéb)? (tudásbázis)
én a körömágyamat dörzsölöm vele
JóIsten...Azért...már...ne hari,de mégiscsak zsírról van szó...:O
Csak úgy magában 1 pohárral?
Te iszod így?
Amúgy mintha hallottam volna már erről...
Köszi!!!:))))
Hol lehet ricinusolajat venni? Patikában? Drogériában?
Szoktam olyat, hogy kistányérra kiöntök olívaolajat, (2-3 evőkanál) és teljes kiőrlésű kenyérrel mártogatom, hozzá paradicsomot eszem. Imádom!
De szabad, csak tűzforróra nem jó!
Általában egyébként hidegen sajtolják,mert az az igazi!!
Néha a bőrömet is bekenem vele, mert gyönyörű puha és sima lesz tőle. De azt is mindenképpen le kell mosni!!!
Naponta egy kis pohár, ha meg tudod inni, csopdákat tesz a szervezeteddel is!
Nem. Csak sütéshez nem az extra szűz a jó,mert az hamar megég, hanem a többszöri sajtolású. Gyakorlatilag az olcsóbb.
Általában ricinusolajjal keverem, rákenem, belemasszírozom a hajamba, hagyom rajta 20-30 percig, mikor olyanom van nnylont is teszek rá (fólia, vagy zuhanysapi) Utána rendesen megmosom a hajam, csak több samponnal! Ja! ...és a zuhanyt, vagy a kádat alaposabban nmosd ki utána, mert az én párom, majdnem kirepült a fürdőből!! :))
:)Szia!:)
Így igaz.Ha főzéshez használjuk,akkor elveszíti minden előnyös tulajdonságát az olívaolaj.
a hidegen sajtoltat nem szabad hevíteni
Köszi, nem is tudtam, hogy van így különböző...
Meg is nézem, hogy az enyém milyen...
És arcpakolás, hajpakolás vagy ilyesmik? Vki használ szépítkezésnél olívaolajat?
van tobbfele. Hidegen sajtolt meg melegen sajtolt. S valamelyik nem jo fozeshez, de azt nem tudom, hogy melyik :-S
Veszek is majd, mert már ezer éve nem ettem salit...
Köszi a tippet!!!:)))
Kivéve a sütikhez, ezt még elfelejtettem.
Én mindenhez azt használok, ha van. Imádom az ízét. :)
Tényleg, salátákhoz! Köszi!
Én úgy hallottam, hogy sütéshez nem jó (pl. hús sütéshez), merthogy a hőtől káros anyagokat bocsájt ki, vagy vmi ilyesmi. Igaz lehet ez?
Foleg salatakra. Fozeshez leggyakrabban nem olivaolajat hasznalok.
A hajpakolásnál csak bekened vele a hajadat, majd kimosod?
Tippeket szeretnék tőletek, hogy ha használtok olívaoljat, akkor mihez? És hogyan?
Akár főzésnél, akár szépítkezésnél, vagy bárminél...
Kaptam az anyumtól 2 flakonnal, s nemtom mihez használjak ennyit el?!?
Főzés, sütés, hajpakolás.
Mihez használsz olívaolajat (főzés, szépítkezés, egyéb)?
További ajánlott fórumok: