Hány m2 a lakásod, hány m3 gázt használsz el havonta és hány fok van nálatok? (beszélgetés)
Nálunk 60 nm, 4 konvektor, min. 20 fok, havi 27 ezer ft, és még rá is szoktunk fizetni az elszámolásnál kb. 30 ezret...
Szerintem kicsit sok, de a gázszerelő azt mondja, hogy nincs baj a konvektorokkal...
Írtam, hogy nem tudom hány fok van a lakásban mert nincs hőmérőm. De szerintem van 20 fok a lakásban. De szerintem még 22 is van. Kb. Nem nem vagyok felöltözve:-)) És nem fagyok meg.:-) Esténként szoktam fázni de akkor tekerem fel a fűtést kb fél órára teljesen.
Nem a 10 m3, hanem a 15 fok a kevés! Nagykabátban és bundás csizmában vagy a lakásban? És 15 fokban fürdesz? Így értettem. De úgy látszik, a kérdésem nem volt elég világos:)
105m2 bruttó,30eft/hó télen, most 22,5fok.
56 m2, 12e HUF, 19-20 fok, tavalyi elszámolásból visszakaptunk majdnem 60 ezret. Távhő!
most még kevesebbet mert csak reggel és este fütünk vagy két két orát napközben még nincs nagy baj igy este és reggel kicsit felmelegszik mivel körben ablakos igy mig süt a nap nagy baj nincs...igy is fizetünk eleget
Nálunk csak a bojler és a gáztűzhely fogyaszt napi 1m3-t, fűtés nélkül!
15 fok az brutál otthonra, nem fagy le a lábad?
Értem. Kevés 1 hét alatt a 10 m3 gázfogyasztás? Én meg azt hittem túl sokat fogyasztottam.
Köszönöm a választ.
Szerintem mindenképpen vegyél egy hőmérőt. Csak úgy lehet megmondani, hogy sok, vagy elégséges a fogyasztásod, ha tudjuk, emellett hány fok van a lakásban. Mert ha a lakásban van 15 fok, az bizony elég kevés.
35 m2-s a lakás. 1 szobás lakásban lakom de a konyhában meg a szobában is van gázkonvektor.
Sziasztok!
Nekem volna 1 kérdésem. Én most 8 nap alatt 10 m3 gázt használtam el ahogy bejött a hideg 2 gázkonvektorral. lakásban nem tudom hány fok van nincs hőmérőm. De 15 foknál szerintem nincs hűvösebb. És azt szeretném megkérdezni, hogy 1 hét alatt sok a 10 m3 gáz 2 konvektornál? Napközben őrlángon van csak este tekerem fel kicsit legnagyobbra mindkettőt kb. fél órára max. 1 órára.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Nálunk az egész család az EMFESZ-nél volt, most megszívtuk. Január óta nem küldik az elszámolást,elvileg jan.13-áig leolvasták. Az Eon meg nem küldi az előlegszámlát.
Nem tudom miért ilyen keserves az átállás.
Meg kellett fojtani azt aki olcsóbb mert lenni.
ma újra fűtünk teljes gőzzel és gázzal mert az idő...
50 m2,
konvektor 4 helyen,
havi 29e ft, most az éves elszámolásnál még 40e ft,
22 fok körül van egész nap (2 évessel vagyok itthon)
170 m2
Kb.:400 m3
18 fok van ha fűtök
Napi 20m3 elfogy ilyen hidegekben ami volt, pedig nem nagy, 80m2-e a ház. A termosztátot visszavesszük és csak akkor van 23 fokra téve ha otthon vagyunk.
egy régi kazánt "foltoztunk" be, a pénzt meg 5hónapon keresztül tettük össze hogy 10m3 fát tudjunk venni(175ezer). Csak akkor fűtünk ha itthon vagyunk és ha már tényleg nagyon hideg van. Így is spórolunk, mert hamar elfogyna a fa. Reméljük nem lesz eget rengető hideg!
De jó nektek... Nálunk nem megoldható. Illetve ha sok pénzem lenne...
Nem fűtök.Nincs rá zsé.Felöltözök,és kész.
idén át álltunk a fa tűzelésre
23-28fok van, igaz 2-3óránként ellenőrizni kell a kazánba a fát, de amúgy ennyi bosszúságot elviselek. Csak legyen meleg, és a pénztárcánkat se nagyon minuszolja le. Az e havi számlán 3000forint
e havi gáz számla 43ezeforint 380m3
110m2 ház 30-40eFt. kb. 20-21fok
Akkor mi szerencsések vagyunk a másfélszobással 22 000 Ft-tal.
Nálunk "csak" 33.000 Ft volt most... , pontosan nem tudom hány m3, és a szokásos 15-17 fok.
na az előző hónap 500m3 18-20fok és 57ezer forint!
Kb. 100 m2-es családi ház. A januári fogyasztás kb. 300 köbméter. De fűtünk fával is, az még kb. havi 10.000,-Ft. Két kicsivel vagyok itthon, így egész nap melegnek kell lenni (főleg ebben a nagy hidegben pörög az óra rendesen).
Szerintem nem sok. Mielőtt ablakokat cseréltünk és nem volt szigetelve a ház egy ilyen hideg hónapban dupla ennyi gáz és fa fogyott és nem volt soha ilyen meleg.
85 m2 és havonta kb 300m3 gáz megy el. Változó a helységekben, hogy hány fok van a szobába 21-22 kint pár fokkal hidegebb....
:))) erdelyi vagyok, de nem szekely... Partium-i (manapsag igy titulalnak), Szilagy megyebol (Erdely ENy-i resze). Annak ellenere, hogy ruhellem a hideget, es +38 fok meg sem kottyan nekem nyaron, alvasra a 18 fok a legtokeletesebb, hogy nyugodtan aludjak, maskepp ugy erzem, hogy megfulladok.
További ajánlott fórumok: