Miért vihetnek valakit egy hét kihallgatásra, ha a börtönbüntetését tölti? (tudásbázis)
Az eb itt van elhantolva. Kis csalásért börtön jár, a hatalmasért meg semmi.
De elég, ha valaki nem úgy táncol, ahogy egy befolyásos valaki fütyül, és úgy meghurcolják, hogy egy életen át nem heveri ki sem ő, sem a családja. (Ld. L. Lajcsi)
Arra az emberre közben vigyázni kell, ha épp nem foglalkoztatják, az plusz egy ember minimum. Ha nincs fogda, macerás. Ha van, akkor is érdekes a dolog. Nem tudom, hogy az ügyész bevállalja-e, hogy egy hétig kihozzák. Meg mondjuk a vezetőség. Elvileg most az a szerv intézi a hurcibálást, amelyik ki akarja hallgatni.
Aztán lehet, hogy van még ilyen, attól, hogy én nem találkoztam ilyennel.
Mer mér? :D
Amúgy az egyik ismerősömet vitték ilyen egyhetes kihallgatásos túrára. Vidékről szedték össze meg hozták fel az embereket, kihallgatták, majd egy hét múlva vitték őket vissza. Többen voltak, de nem ismerősök.
Vagy ilyen már nincs?
Nem, nem!
Arra gondoltam, hogy egy régebbi ismerős által elkövetett disznóság ügyében nyomoznak, és csak azért zárják össze őket, hátha az az illető a saját disznóságáról elmond valamit a kérdező barátjának!!!
Hiszen a kérdező barátja által elkövetett bűntény ügyében már nincs nyomozás, hiszen jogerős ítélet már megszületett.
Ne mááá, ugye azt nem gondolod komolyan, hogy bárki bedől annak, hogy "véletlenül" összezárják a volt tettestárssal. Sokal inkább célszerű elkülöníteni őket, hogy ne beszéljenek össze.
Amúgy szerintem úgy szokás csinálni, hogy böriből kihozzák, kihallgatják, visszaviszik, összevetnek, ellenöriznek, kihallgattak másokat stb. Aztán ha megint kell, megint kihozzák.
Amúgy nekem sincs fogalmam, még sosem vittek ki egy hétre a bőriből.:))
Nem biztos, hogy az illető neve, mint elkövető merült fel egy másik ügyben is.
Lehet, hogy csak arra kíváncsiak, mit tud egy esetleges másik bűnténnyel kapcsolatban, vagy egy másik személyről, annak lehetséges tartózkodási helyéről, ismeretségi köréről, stb. kérdezik ki.
Azok is vannak, akik ártatlanul kerülnek be, megesik olyan is.
Nem mindegy, hogy valaki visszaeső megrögzött agresszív bűnöző, vagy például olyan, mint az a bácsi, aki áramot vezetett már elkeseredésében a kerítésébe a tolvajok ellen.
Vagy a borosgazda néven elhíresült "méregkeverő".
Mindketten öltek, de a legtöbben mellettük állnak.
Volt egy barátom, aki 16 rendbeli csalást követett el. Azonnal dobtam!
Ő már nem fog úgy elhelyezkedni börtön után, nem fog tudni könnyen visszailleszkedni a társadalomba...
Nekem ilyen pasi nem kell.
Én Kisfülesre értettem, hogy szép Tőle, hogy kiáll a barátnője mellett, nem fordul el tőle.
A másik, a manó tudja mit csinált a pasi, akármit is, attól még lehet kitűnő párja Kisfüles barátnőjének.
Nem tudjuk mi történt
További ajánlott fórumok:
- Ki, hogy éli/élné meg a börtönbűntetést?
- Ha korábban rendőrségi kihallgatás nem volt, akkor valószínű, hogy tanúként hívnak be?
- Az első randira milyen jelképes ajándékot vihetnék?
- Vendégségbe megyek 2 napra osztálytársamékhoz (szülőkkel lakik). Mit vihetnék köszönetképpen?
- Tartok a mai gyanúsított kihallgatástól. Még sosem volt ilyenem.
- Tejérzékeny kisfiú partijára milyen bolti rágcsálnivalót vihetnék? Kérlek adjatok tippeket!