Miért van büdös a wc-n? (tudásbázis)
Elhiszem. Magam nem vagyok vegetáriánus, nem is akarok az lenni. Meg - ismétlem - saját termékem nem büdös!
(Bár a családomnak más a véleménye, de szerintem csak cukkolni akarnak. A kis hamisak! )
Na, most erre mit mondjak? A trágyaillatok közül talán a legelviselhetőbb. Néha kellemes... Na, de a sertéstrágya! Abba szagoljatok egyszer bele! Na, de pestiek... Mit tudtok ti erről??
Naponta nem árt takarìtani.
Ja kérem, ha Lady Gaga tervezte az illatosítód, ne csodálkozz :D A parfümjét is a vér szaga ihlette meg, az wc illatosítóját meg biztos a pisi szag :D
Minden reggel körbenyomom Domestossal a perem alatt. Én is háklis vagyok:)
Tudom, milyen a tehénlepény, az orrom érezte gyerekkoromban, mikor rokonoknál nyaraltam. :)
A tehénlepény elég hígan jön ki, aztán megszárad a füvön. Ha nekünk hasmenésünk van, az se illatos, talán ez a különbség, vagyis, hogy egészséges esetben szilárd a székletünk.
Amit írtam az előzőekben, ki lehet próbálni.
Szerintem csatornaszag nem lehet, az nem édeskés bűz. Édeskés bűz inkább a töményen kifújt parfüm szokott lenni.
Tehénlepény sem igazán illatos...és károsítja az ózonréteget.
Aki akarja, próbálja ki : ne egyen állati termékeket pár hétig, és nem lesz büdös a WC-ben. Én kipróbáltam, sőt, nemcsak húsféléket, egyebet ( tejtermékek, tojás) is keveset eszem, és utánam nincs büdös a WC_ben !
A wc rendeltetéséből következik. Persze, hát én is örülnék, ha levendulaillatú lenne az anyagcsere termékem! :D Lényegében... az!
Tudom csúnya, hogy rögtön a nem megfelelő takarításra gondolok, de ha pisiszag, akkor ez áll a háttérben.
Hetente egy nagy sikálás kell a wc-nek, azaz fertőtlenítővel ki kell sikálni a belsejét. A perem alatt is. Vízkő ne legyen a wc-be, ahol a víz áll.
Ugyan így kívülről is le kell sikálni, illetve a csempét és a padlót is.
Ha szőnyeg is van akkor azt is mosni kell sűrűn.
A heti sikálások között is kell a wc-vel foglalkozni.
Én naponta letörölgetem az ülőkét is és a csempét is.
Télen, amikor hideg van, akkor lehet kicsit lazítani, de melegben még véletlenül sem.
Én roppant háklis vagyok a wc-re. Ha szaga van már nem megyek be, inkább kibírom és majd otthon megyek a dolgomat végezni.
Kiegészítésként lehet tenni a wc-be ezeket a nem tudom miket, amik minden lehúzásnál tisztítanak és talán kicsit illatosítanak is, de ez nem váltja ki a rendszeres kívül-belül sikálást.
SAehol ne legyen! Miért kellene hogy legyen?
Meg kell nézni, a bűzelzáró vízréteg f elér-e addig, hogy ne legyen rés ahol feljöhet a csatornaszag. vagy, a vécékagyló hiába látszik patyolat tisztának és van benne illatosító, ha a perem alja nincs tökéletesen és gyakran kitisztítva.
hol legyen büdös, ha nem a wc-n?
Én is pont azt akartam írni, hogy lehet ott van valaki a házban, akiről azt hiszik Oslóban van, közben pedig oszlóban.
Mint a Cecil Hotelben. Büdös volt a fürdőben, a csapból fura víz jött. A tetőtéri tartályban ott volt Elisa Lam.
Nálunk eső után jön vissza a csatornaszag, az valami résem. Nem pisi szag, de valami rettenetes.
Padlóösszefolyó nincs a helyiségben véletlenül?
Ha régi maga a wc kagyló, akkor beveheti az évek alatt a pisis szagot. Megoldás lehet ha lecserélitek. Anyóséknál van mindig furi szag, pedig tipp-top a wc mindig.
Családi ház, vagy több emeletes társasház ?
Talán vissza tud jönni a csatornaszag valahol ?
Fürdőtől különálló wc van a házban. Az ablak folyton tárva, hogy szellőzzön. Mégis büdös van bent. Édeskés bűz, émelyítő. Mitől lehet?
Kipucoltam már az egész helyiséget...
További ajánlott fórumok: