Az előre csomagolt nyershús miért olyan büdös? (tudásbázis)
11. d11354fb1f (válaszként erre: 9. - Mindzsi)
2010. ápr. 26. 07:58
Szia!
Gondolom akkor a nagy AKCIÓK is ezekből vannak...
Elég szomorú azért. Mondjuk abszolút nem lepődtem meg:S:S:S.
De ez nem káros az egészségre, nem okoz semmilyen betegséget?
...
10. etikat (válaszként erre: 9. - Mindzsi)
2010. ápr. 26. 07:20
Ez, bizony így volt !!!!!!!!! De étterembe se járok :)))Én, ha darált hús veszek, előbb megkérem a hentest hogy a darálóból szedje ki a húst !!! Eddig még nem reklamált !!!
9. Mindzsi (válaszként erre: 4. - Xyzé87)
2010. ápr. 26. 00:26
Nah akkor megsúgok valamit... Dolgoztam élelmiszerboltban, pontosabban csemege pultos voltam ott. Ha lejárt a husi, műszak után le kellett mosni hideg vízzel, új csomagolás rá, és cimke, ott lefagyasztották. Így mikor vki megvette, nem érezte hogy már büdös. De ha otthon kiveszed akkor már érzed hogy erősen van bukéja... :(( Gyűlöltem ezt csinálni, és legszívesebben szóltam volna hogy NE ne vedd meg, de nem lehetett :(. Hát sajnos mindenhol megcsinálják ezt.
8. mandulaszem (válaszként erre: 4. - Xyzé87)
2010. ápr. 24. 16:39
A nejlon zacskót ne csomózd rá, hagy szellőzni a húst.
7. Hannah87
2010. ápr. 24. 16:34
ha sokáig van zacsiban alapból "bepállik" egy kicsit. Az előre csomagolt termékeknél ennek nem szabad megtörténnie, csak azoknál, amelyeket úgy tesznek neked nejlonba a hentesnél.
Én itthon alapból ki szoktam ezeket csomagolni és beteszem egy tálba és úgy a hűtőbe, amíg nem használom fel. (de általában azonnal felhasználok mindent, nem veszek húst jóelőre)
Ha csak kicsit fülledt a zacsi miatt, az lemosható, de ha eleve büdös akkor az gááááz.
Előrecsomagolt (tálcás) husoknál meg egyáltalán nem szabadna előfordulnia.
6. etikat
2010. ápr. 24. 14:50
Ha pár óráig van csak zacskóba, akkor sem szabad büdösnek lennie !!! Valószínű hogy már eleve nem volt friss akkor sem , amikor ledarálták !!! Vidd vissza az eladónak, de semmiképpen ne edd meg !!! Ez csak 1 jó tanács :)
5. e28ddc7c9b
2010. ápr. 24. 12:27
Csak azért van szaga, mert nem friss.
4. xyzé87
2010. ápr. 24. 12:13
Nem olyan "dögszaga" van.Van,amikor frissen veszem a hentestől,pár óráig áll a nejlonzacskóban a hűtőben,mégis olyan fura szaga lesz.Sokáig kell áztatni,hogy lejöjjön róla.
3. Ronikutyi
2010. ápr. 24. 12:11
Azért,mert akkor már rossz:D Mi így jártunk a lidlis csirke szárnnyal,mikor kiengedtem,szaga volt,a combnak viszont 2 hétre rá sem.Úgyhogy azt ne edd meg.:)
2. ancsika72
2010. ápr. 24. 12:11
Megmaradt nekik és újra csomagolták szerintem.
1. xyzé87
2010. ápr. 24. 12:09
Az előre csomagolt nyershús miért olyan büdös?
További ajánlott fórumok:
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Gyárilag csomagolt új mosógép belseje vizes?!
- Vélemények a Tesco-ban kapható előrecsomagolt süteményekről és tortákról
- A mai nappal lejárt az előrecsomagolt csirkecombom szavatossága, szerintetek megcsinálhatom?
- Cipősdobozba csomagolt kb.1 kg tömegű csomagot ajánlott levélként elvisz a posta, vagy csak csomagként?
- Kánikulában befülled a csomagolt szeletelt toast kenyér?