Miért van az, hogy ha a képeimet módositom, az adatlapomon nem cserélődik, de ha kinagyitom már az újat mútatja? (tudásbázis)
Köszike az információt:)
Okosabb lettem...ennyivel is....
Ez a böngésződ csinálja. A weblapok gyorsabb megjelenítése érdekében a böngésző eltárolja a képeket a gyorsítótárban. Így amikor legközelebb egy olyan oldalon jársz, ahol korábban már jártál, az oldal elemeit a gyorsítótárból hívja elő, nem tölti le újra, mert az kevesebb időt vesz igénybe.
Ha a frissítést megnyomod, akkor nem a gyorsítótárból veszi, hanem újra letölti. Ha időközben volt valami frissítés az oldalon (pl új képre cseréltél), akkor az fog megjelenni.
A torzítás olyan esetben történik, ha a két kép mérete nem azonos, ezért a régi képet az új kép méretére húzza. Ilyenkor ugyanúgy frissíteni kell.
A ki és belépés azért oldja meg sokszor, mert néhol be van állítva, hogy a böngésző bezárásakor a gyorsítótár törlődjön, ezért az újbóli megnyitáskor már nem tud a gyorsítótárhoz nyúlni, lévén nincs benne a letárolt adatlap, ezért újra letölti.
Sziasztok:)
Nálam is ez volt. Feltöltöttem az új képet, de a régi jelent meg az új kép leírásával. Aztán még többszöri ki-be lépegetésre is ugyanígy jelent meg, majd kicsit később próbálva már jó lett.
:)
Csak mindenre ennyit kellene várni ,mint most a kérdés után amennyit várnom kellett tűrelmesen:))))
Szia
Nekem is volt olyan is már ,hogy újra visszaléptem és ok lett minden,de mostmár 4 napja nem változott..
Mire beírtam ezt a kérdést ,most az újakat adta ki..:D
Szia
I8gen tudom ,mert én is néztem meg a párom gépjén ,és ottan már aznap az új képek látszanak...de az én gépemen még mindig a régiek vannak....
De köszike az leszek tűrelmes:)
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?
- Az adatlapomon lévő képről mit gondoltok?
- Hogy nézek ki? Kép az adatlapomon.
- Feltörték az adatlapom egy közösségi portálon és visszaéltek a nevemmel, mit lehet tenni?
- Szerintetek elmehetek így buliba? (kép az adatlapomon)
- Hogyan kell vonalzót feltölteni az adatlapomra a bemutatkozáshoz?