Miért vagyok állandóan fáradt, annyira, hogy élni sincs erőm? (beszélgetés)
Szerintem azért vizsgálatok nélkül nem lehet kijelenteni, hogy lelki eredetű.
Barátnőmnek pl. pajzsmirigy gyulladás okozott ilyen tünteteket, a fiamnál meg a laborvizsgálat során derült ki, hogy a vas a minimum szintet sem éri el, azért aludt állandóan és étvágytalan, fáradt, kedvetlen volt.
Kapott vasat, és elmúltak a tünetek - úgyhogy nem lelki eredetű volt.
Szóval nem itt kellene tippelgetnünk szerintem, hanem a fórumindítónak kellene dokihoz mennie, hog kiderítsék, mi okozza a problémát.
"A depresszió és az állandó fáradtság sok esetben lelki eredetű."
Így is van. Mindig társul mellé ásványi anyag és vitamin hiány. Pótolni kell!
"A fáradtság kezelhető, de többnyire csak életmódbeli vagy napirendi változtatással. Ha megteszi a szükséges lépéseket, akkor sem számíthat azonnali hatásra, viszont legyen türelmes, haladjon lépésről lépésre, és meglátja majd a pozitív eredményt. Ha a háttérben betegség áll, azt minél hamarabb kezelni kell, ezért mihamarabb forduljon orvoshoz!"
Vashiány?
Nézess vérképet.
Hasonló tünetekkel majdnem a vérátömlesztésig "fajultam", végül vasinjekciókat kaptam.
Első gondolat a pajzsmirigy nekem is.
Alacsony vérnyomás is lehet...
többféle pajzsmirigy vizsgálat létezik.
alulmőködés tünetei lehetnek:
-állandó fáradtság
-levertség
-súlygyarapodás
-depresszió is
Ellenőriztesd a pajzsmirigy működésedet, mert ezek a jelek alulműködésre is utalhatnak. Főleg, ha kis súlynövekedés is társul a dologhoz.
Másik ok lehet a horkolás is. Nem kielégítő az alvás minősége, ha nem jó a légcsere alvás közben. Alvási apnoé is lehet.
Itt tutti lelki bajok lesznek. Szorongás esetleg. Depi.
Rohadt mód megtudja keverni a vegetatív idegrendszert.
Sajnos én orvostól orvosig járok . Már annyi pénzt elköltöttem minden ok.
Rá kellett jönnöm nem jó nekem az ha én itthon vagyok mert minden bajom van. Fáradt vagyok stb.
HA melózok nem vagyok fáradt. De ha itthon vagyok mint akit agyonvertek
Sokféle oka lehet, pl. vashiányos vérszegénység v. simán vashiány, pajzsmirigy probléma, vitaminhiányos állapot, stb.
Mennyivel korábban voltál vérvételen? Nézték a hormonszinteket(pajzsmirigy), vagy csak az alap labort csinálták?
Szerintem menj el a háziorvoshoz, mondd el a tüneteket, ő majd fog kérni részletes laborvizsgálatot.
Ha ennyire fáradékony vagy, annak valami oka van, ki kell deríteni.
Nézesd meg van e candida gombát.Nekem a candidától voltak ilyen tüneteim+bármit ettem felpuffadtam és étvágyam sem volt.
Diétázni kellett és kaptam gyógyszert,rendbe jöttem.
További ajánlott fórumok:
- Te is látszólag ok nélkül állandóan fáradt, rosszkedvű és aluszékony vagy?
- Mar az éhség!Egyszerűen,állandóan éhes vagyok. Mit tegyek?
- Mit tegyek, ha allandoan faradtnak erzem magam?
- Mostanában egész nap ásitozom és állandóan álmos vagyok.Reggel 8-fél9 körül is nagyon nehezemre esik felkelni az ágyból. Mitől lehet?
- Mitől vagyok állandóan éhes?
- Mi lehet a bajom? Állandóan szomjas vagyok.