Mostanában egész nap ásitozom és állandóan álmos vagyok.Reggel 8-fél9 körül is nagyon nehezemre esik felkelni az ágyból. Mitől lehet? (tudásbázis)
Vagy alvási apnoe.
www.alvascentrum.hu
Bocsánat, ha valakit megijesztettem, nem akartam, de szerintem jó az, ha az ember inkább mások hibájából tanul, és nem a saját bőrén. Ha akkor figyelek magamra rendesen, akkor minden máshogy lett volna.
Azért írtam konkrét dolgot, hogy lássa a fórum elindítója, hogy néha olyan is lehet, amire az ember nem számít, és nem is gondol, mert mindenki úgy van vele, hogy "ez velem nem történhet meg".
A laboreredményekből meg sok dolog kiderülhet, azért javasoltam neki.
Kilépek a fórumról,priviben beszéljük ezt meg inkább.
Ettől hát. Ha a pulmonális erekben gond van szűkület,stb) az kihat a légzésre.
Ha visszaáramlok a vér akkor elárasztódik a tüdő. lehet nehézlégzésed is.
Ilyenkor adunk vízhajtót is.
Amikor rosszul vagyok levegőt is nehezen kapok mélyebben kell vennem!Ez ettől van?
De fura..mármint hogy nem világosított fel a dokid.
Nagyon nehezen érthető a laikusok számára még úgy is ha szájbarágós az orvos,mivel az egész szív és keringés egy bonyolult összetett folyamat. De érthető ha jól magyarázzák el.
Hát itt Vácon nem magyaráznak el semmit!
Nem mondtak semmit csak amit leirtam!Gondolom nem komoly!Köszi,hogy le forditottad,mert én nem értettem!
Ez a leleten diagnózis,ezt elmondják érthetően,úgy hogy a beteg is értse.
Tricuspidális insuffot jelent a TI.
Jobb pitvart és a jobb kamrát elválasztó háromhegyű (tricupidalis) billentyű záródási elégtelensége.
A pulmonális insuff a visszaáramlását okozza a vérnek a tüdőverőerek felé.
De gondolom elmondták részletesen hogy ez mivel jár,stb.
Az ember ezeket nem érti.
Azt nem tudom!Azt irták a papiromra,hogy kissé vastagabb mitralis vitorlák,1fokú TI és pulmonalis insuff.
a Heim Pálban. illetve innen Hatvanból küldött oda fel a gyerekkardiológus
Már voltam kardiológián!Ott ezeket állapitották meg!2billentyűm nem zár jól attól van a ritmuszavar,de csak évenként kell menni kontrollra!
Jól tették,ha komolyan vették. Hol voltál vele kardiológián?
az alacsony pulzusszám sztem pont ezeket a tüneteket okozza, mint pl a fáradékonyság. És felnőtt embernél meg a 60 alatti már alacsonynak számít, nem ég a 40!!! A kisebbik fiammal is pont ilyenért voltunk kardiológián, meg UH, mert neki 5 éves kora ellenére csak 55-60 volt a pulzusa, és ő is fáradékony volt, és nála elég komolyan is vették
Bizony nem lehet játszani.
40-es pulsus?? Így már érthető a fáradtság. Mielőbb menni kell kardiológiai szakrendelésre. Ez nem játék és nem halogatható.
De van elég sokszor olyankor nem érzem jól magam!Van hogy 40-es a pulzusom is csak!Kontroll még nem volt,mert július 30-án voltam a kardiológián elsőnek,januárban kaptam azt az időpontot!Raktak rám 24órás EKG-t azután az eredmény után kellett mennem az uh-ra!Amúgy Vitiont kell szednem,de még csak most fogom elkezdeni!
Nem könnyű tanácsot adni, a nagyobbik lányomnál 3 gyerek van tudom mi a helyzet.
Ez kb olyan tanács,mint a: "pihenjen" :-D :-D
És azóta nincs ritmuszavar? Kontroll volt?
Vannak!Anyum Pesten él és dolgozik,apum tőlünk 10km-re náluk voltak is a nagyobbak egy hetet nyáron,mert ő is dolgozik még!Anyósom pedig csak a tavaly novemberben született ottlakó unokájára szeret vigyázni,meg sógornőmnek segit mindenben,pedig ő is csak a menye!Nekem mikor az ikrek születtek sem jött segiteni pedig mióta ismerem nyugdijas!!!
Ritmuszavar miatti rosszullét!Még tavaly novemberben!
nálunk anyám dolgzik még..anysék itt laknak 2 utcára,de ők sem viszik sűrűn el őket..vhol megértem hisz zajongnak futkosnak stbstb..nekik meg ugye meg van a saját kis nyugodalmuk.ugyhogy kitartást anyukák:)
Sokat én sem tudok a gyerekeimnek,mert még dolgozom.
Azért érdekesek az orvosok, azt mondják pihenj, de ha ez egyszerűen kivitelezhetetlen, akkor szét teszik a karjukat, és megvonják a vállukat...
További ajánlott fórumok: