Miért tűnt el a West Balkános téma a fórumról? Vagy csak én nem találom? (tudásbázis)
Két 15 éves lánynak van már annyi sütnivalója, hogy a csillagokat is le tudják hazudni az égről, ha nagyon akarnak valamit... És ez sokszor már rég nem a szülőkről szól. Akármilyen értékrendet is adsz a gyereknek, nem tudhatod, milyen mélyen szívta azt magába, és ki jön, aki mindent képes vele felrúgatni. A 15 év pont a legerősebb tinikor. Pisis még gyakorlatilag, de már van személyije, középsulis, és ettől marhára felnőttnek érzi magát. Jah, és ki ne felejetsem: nemcsak serdül, önállósodik, de a hormonjai is tombolnak!
És erre még rátesz egy lapáttal az, hogy mindenki nagyobbnak, menőbbnek, vagányabbnak, bevállalósabbnak akar tűnni a többieknél.
A szülő sokszor csak reménykedhet, hogy ép bőrrel megússza a gyerek a tinikort. :S
olvasd el a 25. hozzászólásomat, és érteni fogod, h miért vágom a témát.
Nem is akarom kiszámolni a bevételüket (pár éve benne dolgozok, uhogy sejtem mennyi). Viszont nem árt azt se tudni, h sok helyen a jattot se a pultos teszi el (még a ruhatárban sem), hanem megy az alkalmazó zsebébe. Na az meg végképp tiszta, és követhetetlen pénz (ráadásul sztem nem is jogos, mert azt a kiszolgáló kapja). Szóval, tényleg csak sejteni lehet a bevétel arányát a kiadásokhoz képest, de hidd el, nem csinálnák, ha nem érné meg (nagyon is!).
de mikor? Amikor bekötik? Hát, akkor akár még többe is.... Viszont egy éjszakára ami pluszban ilyen kiadás még, az a biztonsági szolgálat, bizonyos helyeken már orvosi szolgálat is működik (azért ez is sokat elárul a fiatalok szórakozási szokásairól, nem???? A mi időnkben, mikor kellett orvosi ügyeletet fenntartani egy-egy dizsiben????), meg ha sajátja nincs, akkor a "birkaterelő" kordonok, és társai.... Amúgy meg, a dj-kre nézvén, minnél drágábban vállalja egy dj a bulit, annál magasabb a belépő ára. Ne félj te attól, h a szervezők a szórakozni vágyók javára lemondanának a busás haszonról....
Ha pedig egy Markus Schulz bulira a VIP jegy 5000 Ft (pedig ő azért igencsak neves dj, és nem magyar, azaz nem 1-200 ezer Ft-éer vállal pár óra muzsikálást), akkor gondolhatod, h 1000 Ft-os belépőár mellett, mennyibe kerülhettek a dj-k (és ezzel nem azt mondom, h nem jól csinálják a dolguk) .
dehogy nem! Cska számold ki!!!! beengednek 2-3ezer embert, és olyat szakítanak a bulin, h mi évekig dolgozunk azért a pénzért.... És ez csak a belépőkből befolyt pénz. A ruhatár bevétele ellenőrizhetetlen. A legtöbb helyen, 2-300 Ft/ db(!!!!) a ruhatár, ami azt jelenti, h 1 ember, akár 1000 Ft-ot is fizethet. A WB ruhatára 1800 férőhelyes. Számold akkor azt is ki, h az mennyi pénzt hozott a konyhára, és akkor még a foylóital, stb. bevételét nem számoltuk.... Általában, a szeméylzet min. felének a fizetését futja a ruhatár egy esti bevétele egy ilyen helyen. És annál tisztább pénz nincs sehol, mint a ruhatári.... Akkor miről beszélünk????
De ha csak 300 fővel számolunk egy bulit, akkor is nagyot lehet kaszálni a bevétellel, mert ugye 300 szórakozni vágyóhoz, arányaiban annyival kisebb létszámú személyzet kell, vagyis anyival kisebb a kiadás rész is....
Sajnos ezt nagyon egyszerűen ki lehet játszani: én simán azt mondanám, hogy a barátnőmnél alszom. Ő meg mondhatná, hogy nálam alszik. Így reggelig szabad a pálya... Vagy egyszerűen csak annál "alszunk", akiről tudjuk, hogy a szülei nem lesznek otthon.
Arról meg nem is beszélek, hogy hányan szöknek ki otthonról...
Jó persze, van, akiről tudják, hogy megy - de talán még ez a jobb, ha tudják, hol van, mert ilyen esetben azonnal oda lehet rohanni pl.
Ha nem tudja a szülő, hol jár a gyerek, már csak akkor kezdhet bármibe is, ha rájön, hogy a gyereke nincs sehol. Addigra meg már bármi lehet, nemcsak a WB-os történet...
Kosssuth rádió napközben műsorában beszéltek róla.
Keresse meg akit érdekel mik hangoztak el.
:DDD
Ez de jó beszólás!
Újabb és újabb cikkere lehet bukkanni.
Megrendelt pánik tört ki a West-Balkánban? Pl.. propeller - en
És teljességgel igazad is van!!!
Épp elég szeméttel van tele a net, örülök, hogy itt csak elvétve találok, és ez sem a Te/Ti hibád/hibátok, hisz nem olvashattok el mindent.
De azért az szomorú, hogy vannak ilyen emberek. :(
További ajánlott fórumok:
- Miért nem közösítjük ki a fórumról a közönséges, egymást sértegetőket?
- Kinek mi a véleménye az új debreceni Fórumról?
- Facebookon eltűnt az egyik ismerősöm és minden hozzászólása az én bejegyzéseimhez. Akárhogy keresem nem találom, ilyenkor mi lehet?
- Ha valaki töröteti magát a fórumról, miért tűnnek el a hozzászólásai is?
- Adóbevallásnál fel kell tüntetni a halálozás után kapott biztosítási összeget? Ha igen melyik sorban, mert nem találom?!
- A kivágott képet szerkesztettem, de nem mentettem el így a kivágott rész eltünt az eredeti képről. Hogy és hol találom meg a kivágott részt?