Miért tűnt el a tojásosnokedlim? (tudásbázis kérdés)
hiperszublimált!:DDDDDDDDDDDD
Lehet hogy valaki megette?
Rendben, legközelebb kipróbálom! Köszi a tippet! :-) jól hangzik!
Próbáld ki, hogy apróra vágorr füstölt szalonnát olvasztasz, és a kisült szalonnapörcre öntöd a nokedlit, rá a felvert sózott tojást, isteni finom, a fejessalátát pedig ha szép tiszta, egyben mosd meg, vágd ketté a fejet, és a vágott felével felfelé a kistányéron szórd meg porcukorral, és csöpögtess rá citromlét. Nekem ez a kedvenc salátám!
Benne vagyok!!!!
Addig meg tanuld ki mesterfokúra a tojásos nokedli készítését,Én is gyakorlom majd!
:-D
Köszönöm Mindenkinek! Egyszer még összeülünk mindannyian egy tojásosnokedli versenyre! :D De addig még tanulok! :D ;-)
örülök ,hogy sikerült...kis ügyes vagy..:)))
majd ha legközelebb csinálod a nokedlit folyamatosan add a tojásokhoz a lisztet és akkor látni fogod a keménységét :)))
egyébként... gyakorlat teszi a mestert:)
így még nem csináltam, ki is próbálom...
a sógornőm is a fele tojást kicsit megsüti. aztán a maradékkal összekeveri a nokedlit, és azt már rásütii a tésztára.
Ügyes vagy! ha máskor is segítség kell, írj bátran segítünk!!!
Szívesen. Jobban sikerült volna, ha videon kersztül tudtunk volna "súgni", de arra még nincs itt lehetőség.
Ha később fogjátok megenni a nokedlit, akkor addig tedd a hűtőbe, és akkor forrósítsd csak fel, ami előtt tálalsz, és akkor ütöd rá a felvert (sózott) tojásokat.
Jó étvágyat!
értem! akkor most összemosogatok stb mert uhh ha ti látnátok! :D utána befejezem. köszönöm mindenkinek!!!
Nem emlékszem hogy olvastam, hogy a főzővízbe volt-e 3 evőkanál só és egy kanál olaj? Hogy ne tapadjon, ezért kell az olaj.
Ja, a tojásba tegyél sót!!
Hát persze, attól függ mekkorák és milyen sárgák a tojások, de szerintem legalább 5-öt. Folyamatosan kevergesd, és akkor olyanra"sütöd" amilyenre akarod. Én speciel nem szeretem, ha nagyon rásül, de ez ízlés dolga. Sok sikert és jó étvágyat hozzá! Innen már sikerül!!!!!!
A leszürt nokedlit egy kis olajjal jól hevítsd fel,mikor már jól átmelegedett akkor öntöd rá a felvert tojásokat,kicsit borsozod és a végén tehetsz rá tejfölt is.
Örülök, hogy sikerült!
Tegyél annyi olajat az edény aljára (kb. annyit, hogy egy szem nokedli félig álljon az olajban), tedd fel a tűzre az olajos edényt, amikor forró az olaj, akkor tedd bele a kifőzött nokedlit, jól forgasd át, hogy minden egyed szem forró legyen (ne égjen le), és ha forró, akkor a felvert tojást öntsd rá.
Ez a tojásos nokedli.
Amit írtál az a rántotta nokedlival.
akkor most mit csináljak? a leszürt nokedli alá tegyek kis olajat, önstem rá a felvert tojást (hányat?) és kevergessem és kész?
Szia! Már ne haragudj, de miért csinálsz tojásrántottát? A tojásos nokedlihez, a nokedlire öntöd a felvert tojásokat, összekevered és az szépen "rásül" a nokedlire. Vagy nem egyről beszélünk?
igen így kell csinálni,mert így a nokedlire sül rá a tojás
áj-áj ,ne rántottát csinálj
Örülök, ezt a receptet jegyezd meg jól! Jó étvágyat! :)
Én nem szoktam külön rántottát csinálni. Kis olajra ráteszem a nokedlit és ráöntöm a felvert tojást.
de az íze is sokkal jobb és mondhatni gurulós galuska,nem az-az főzés utáni összetapadó fajta.
Emberek! Sikerült! :D szaggatóval csináltam! Köszönöm hogy velem voltatok! most csinálok tojásrántottát (az menni fog :DD) aztán összekeverem és kész! utána takarithatok mert még a földön is nokedli van a gáztüzhelyről meg ne is beszéljünk! :D
ja..abba lágyabb tészta kell..én csak kanállal szoktam szaggatni és csakis tojásosat..nem szeretem ha víz van benne..bár akkor puhább a nokedli..a tiszta tojásos másabb..kicsit keményebb...:)
Reméljük, hogy jól fog sikerülni, ha már ennyien drukkolunk érte! :)
na.én elmentem..majd később megnézem ,hogy sikeredett a nokedli:)))
sziasztok:)))
További ajánlott fórumok: