Miért titkolják a cégek, hogy mennyi fizetést adnak? (tudásbázis)
A bérfeszültség elkerülése érdekében. Hát nem tudom. Általában a folyosói legendák, pletykák mindig nagyobb összegről szólnak, mint a valóság.
Ki tudja mi teremt nagyobb feszültséget. 🤷♀️
Én a saját asszisztensem fizetését sem tudtam.
Azonos pozícióban lévő emberek sem keresnek ugyanannyit. Miért kéne mindenkinek tudni, ki mennyit keres?
A munkahelyemen volt ilyen feszültség, mert elpofázták egymásnak. Persze voltak okai a különbségeknek, diplomák, nyelvvizsgák, évek stb. De csak azt nézték, hogy ugyanaz a munkakör, pedig volt, aki előtte már többet letett az asztalra.
Sajnos van olyan, aki a megélhetését az biztosítja, hogy igen számos gyermekecskének ad életet.
Nyugi! Elsőre is látszott, hogy elírtad.
Mivel államtitkárból miniszterré lép elő.
Állítólag csináltak egy felmérést. Ott ahol ki volt írva a bér, 1,5 többen jelentkeztek adott munkára, mint ahol nem volt írva.
Véleményem és tapasztalatom szerint, jelenleg ahol én dolgozom, Kecskemét második legjobban fizető világcége. Nem volt a bér írva ugyan, de egészen meglepődtem az első egészhónapos fizetésemnêl.
A legtöbb ember nem akar a pénzért megdolgozni, csak elleni. Ez a szomorú tapasztalatom azokkal akikkel beszélgetek. Sok lóvé, kevés munkával, lehetőleg valami hangzatos pozival. Hogy legyen mire felvágni! ;)
Egy ideális világban a dolgozót az elvégzett munkáért és annak minőségéért fizetik, de az a világ nem ideális, Magyarországon meg pláne nem.
Abban teljesen egyetértek, hogy állás hirdetéseknél úgy lenne tisztességes, ha megadnának egy tól-ig tartományt, mint pld Angliában. Ez a "mennyit szeretne keresni" dolog annyira nem fair.
Sajnos, hazánkban igenis bérfeszültség lép fel akkor pl., ha egy munkavállaló egy bizonyos pozícióban dolgozik 5 éve 350 ezerért és felvesznek mellé egy kezdőt 550 ezerért és még neki kell betanítania, a hibáit javítania.
A cégek többségénél nincs bértábla, a hr-esnek esetleg mondanak egy bérkeretet.
Ha kiírnák a béreket, lehet senki nem jelentkezne a munkára.
Közvetítőhöz sosem mennék. Kevés bért ad, ő fölözi le a te munkádat.
Ami bért megkapnál a cégnél, azt a közvetítő kapja a semmiért. Neked meg kiszúrja a szemedet min. bérrel.
Azért, mert így olcsón is kapnak munkaeröt. Ha nem túl járatos valaki az ilyesmiben, és nem tudja, a cégnél milyen bérek vannak és kell neki a munka, inkább kevesebbet kér, hogy felvegyék.
És csak jóval később jön rá, hogy palira vették.
A másik forma:Sok hirdetesben kiirjak mennyit lehet keresni, de hol azt nem. "privátban, telefonon" a válasz.
Ez inkább a közvetítőknel szokás.
Roppant idegesítő.
Jujj, ezt nálunk megindokolták!
Bérfeszültséget teremt, ha nyilvános a fizetés.
Mintha nem derült volna ki előbb-utóbb... :)))
Szerintem is sokkal egyszerűbb lenne az egész, ha megadnának egy tól-ig összeget, mert már ez alapján is eldönthetnénk, hogy jelentkezzünk e, és nem lenne kínos, amikor ő közlik, hogy nem 500 eFt nettóra gondoltak, hanem csak 80 e Ft-re. Minek raboljuk egymás idejét feleslegesen?
Egyébként azt sem értem, hogy a munkatársak között is miért titkos a bér...
További ajánlott fórumok:
- Nettóban mekkora bértől tekinted a fizetést te versenyképesnek?
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Közalkalmazotti fizetés - az alábbi alapján mennyi fizetést kaphatnék?
- Van-e felelőssége kasszahiányra a betanulási idő alatt lévőnek, ha nem kap fizetést?
- Csekk adó, bankautomata használat adó, fizetést a számlánkra utaló adó.....
- A segélyszervezeteknél adnak fizetést az önkéntes dolgozóknak?