Miért ragad rá a papírkapszlira a muffin? (tudásbázis)
én lusta dög vagyok, gondoltam nem olajozom a teflon formát, inkább kibélelem papírral... a rohadékok mind beleragadtak:/
Sokfélét sütöttem már,édeset,pudinggal töltöttet,sósat,a papírt általában a Pennyben veszem,de még egy se ragadt bele.Én 175fokon 25percig sütöm,elektromos sütőben,aztán kiszedem rácsra hűlni.A gyerekek /ovisok/ is könnyen le tudják húzni róla a papírt.
Én a 100 forintosban veszem a papírt. Kenőtollal minden papírt óvatosan nagyon kevés olajjal kikenek, így sosem ragad bele a papír. Remélem segítettem.
én ma gyümitortát sütöttem a fiam szülinapjára. Rendszeresen beleragad a formába a pereme. Néhol le is tört, pudinggal ragasztgatom vissza. Pedig alaposan vajazom és lisztezem. Miért?
Elküldenéd priviben a recidet?Én a márványkuglófot szoktam használni.Köszi
:)) gondolom tényleg mindenkinek egyértelmű!!!
Nekem soha nem szokott ráragadni, pedig a 100-ban veszem a maffinpapírt!!!!!Sokszor csinálunk a kisfiammal (imádja), és ráadásul csak összedobálom az egészet, mert nem mindig van időm pepecselni vele!!!!!
Pont most sütöm :) nekem szépen kijön ,igaz az én receptemben olaj és nem vaj van .
Nekem az vált be, ha a sütőből vizes törlőruhára szedem ki a muffinokat, és csak akkor veszem le, amikor már kihűlt. Gyönyörű szépen le jön a papír, akármilyen receptről, vagy papírról van szó.
:)) Szerintem ez mindenkinek egyértelmű,hogy le kell szedni fogyasztás előtt. csak van amikor nehezebben jön le=beleragad.
Szia!!Miért kellene, hogy kiforduljon a papírból........???????A formából rendesen kijön???A papír a sütőpapír funcióját tölti be, ezért elfogyasztás előtt kell lehúzni a sütiről!!!!
Milyen vajat használtál hozzá? Én sokszor sütök muffint és a sok közül 1x volt olyan,hogy nehezebben jött ki. Akkor nem sütővajat használtam kivételesen hanem teavajat.
Én úgy tapasztaltam,a papírtól nagyban függ.Van hogy ugyanaz a recept az egyik márkából szuperül kijön,a másikról meg alig lehet lefeszegetni.
Tegnap sütöttem muffint. Nagyon finomra sikerült, de valamiért nem akar szépen kifordulni a papírformából.Vajon mi lehet az oka?
Én olajsprayvel szoktam bele párat spriccelni, és így nem ragad bele. Egyszer elfelejtettem, és meg is lett a bünti, beleragdt. Szóval, egy csepp olaj megoldja a gondot. jó sütést! :)
Hali! Nekem sosem ragad bele a papírba, szerintem a minőségétől is függ. Meg persze a recepttől, próbálj ki Stahlos receptet, azok általában beválnak és elég részletesek. Szerintem a Stahl alapmuffin recept (keress rá:)) finom, és variálható.
Egyébként én Wilton márkájú papírt szoktam venni, van sokféle mintás is.
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy miért ragad bele. Én is mindig így járok a papír sütőformákkal.
Talán nem sütöd meg eléggé vagy rossz a recept.. Nekem mindig kijön belőle :))
Nem lehet, hogy még nagyon melegen akarod kiszedni belőle? Nekem akkor szokott jobban beleragadni. Egyébként egy barinőmtől kaptam szilikon többször használatos muffinformákat, azóta nincs ilyen gondom, ha kihűlt, szinte maguktól kijönnek belőle.
A sütemény alja nem gond, az oldalán lévő redőkből nem akar kijönni a süti.
Előre is köszi a válaszokat! :)
A legegyszerűbb, ha szilikon formában csinálod, abba nem kell se papír, se vaj.
Egyébként a tésztától függ valóban, hogy ragad-e.
Pl.: egy sima lisztes kakaóporos muffin tésztája "száraz", nem ragad rá papír, még egy olyan muffinra, amiben mondjuk van reszelt sajt is már inkább.
Én úgy tudom,a száraz hozzávalókat külön összekeverni,a nedveseket is külön,és csak akkor összerakni,ha a sütő már elég meleg,és nem is kell olyan tökéletes simára kutyulni.
Nem jól/eléggé van kikeverve a massza.
Azt tapasztaltam, hogyha
1. még melegen akarom kivenni, akkor ragad bele,
2. ha nem elég a zsíradék a tésztában. Eleinte sosem tettem annyi vajat/olajat a tésztába, ami a receptekben volt, mer olyan irreálisan soknak tűnik.. Most sem teszek annyit, mint amennyit előírnak, de így már nem ragad bele.
Én mindig teszek alá papírt pedig teflon sütőm van, és soha nem ragadt még bele.Nekem van egy nagyon tuti receptem.Megtaláljátok itt az oldalon. Én mindig azt sütöm és mindig sikerül.
Miért kell egyáltalán papír alá? Én sosem teszek, és nagyon szépen kijön a formából, és evés közben se kell szenvedni a papír lehámozásával. :)
Még nem találtam könyvet, de a recept nekem új, szomszédnőmtől kaptam, és fini. Banános joghurtos muffin.
25 dkg liszt
1 csg sütőpor
2 dl banános joghurt
1 dl olaj
15 dkg porcukor
2 tojás
3 banán kis kockákra vágni
180 fok légkeveréses 165 fok
15 perc
Nagyon tuti szerintem:)))
További ajánlott fórumok: