Miért nem szívja be az öblítőt a mosógép? (tudásbázis)
Nekem is ez volt a gondom. A mosószer adagoló és az öblítő adagolót is a szivattyú más része vezérli. Azt kellett kicserélni,mert a végén a mosószeres is megadta magát.
Ennek két éve. És megint ez a helyzet...
A tartályt is elmostam.Mindent.Részekre szedve elmostam,vízkőtelenítettem.
Nem tudom,mi lehet a baj...De ha egyszer rájövök,megírom
Szerintem ki kell mosni azt a tartályt, amibe az öblítőt öntöd. Üvegmosóval és vízzel át kell tisztítani. Nálam meg az volt, hogy simán áteresztette még a mosáskor, amikor meg öblített, már nem volt egy csepp öblítő sem. Az enyém olyan, hogy ki lehet venni a tartályát. Kivettem, átmostam és azóta jó.
Szerintem el van tömődve.
Figyelni kell az öblítőket is, mert nem egyforma állagúak. Van hígabb, van sűrűbb. Nekem múltkor hígítanom kellett az öblítőt, olyan sűrű volt. Öblítéskor csak a felét öblítette ki.
Lehet, hogy nálad is ez a gond? :)
Sziasztok!
Zanussi 1,5 éves mosógépem mostanában nem szívja be az öblítőt.Ez azért is érdekes,mert a közvetlen mellette lévő rekeszben a folyékony mosószert gond nélkül kiszívja.Szétszereltem,levízkőtelenítettem,a lefolyó csövet is-mégsem.Esetleg valami tipp?Ha nem muszáj,nem hívnék ki szerelőt 8-10 ezer ft-ért...
További ajánlott fórumok:
- Whirlpool mosógépem nem használ öblítőt-mi lehet a gond?
- Előfordult már veletek, hogy a mosógép hamarább engedte az öblítőt a vízbe?
- Indesit win145-ös mosógép elindul, majd szívja a vízet és rögtön le is ereszti!Mitől van ez?
- Mit lehet tenni, ha a ruha mosás után kellemetlen illatú? (A teregetés jó, nem fülled be, jó mosógép, több mosószert/öblítőt is kipróbáltam)
- Nem viszi be a mosógépem az öblitőt, kipucoltam és mégsem. Mi lehet a gond?
- A mosógépem nem szívja be az öblítőt - járt már valaki hasonló cipőben?