Mit lehet tenni, ha a ruha mosás után kellemetlen illatú? (A teregetés jó, nem fülled be, jó mosógép, több mosószert/öblítőt is kipróbáltam) (tudásbázis)
Szia!
Próbáld meg, hogy kevesebbet teszel bele.Nekem a rövid programmal van ugyanez a problémám, így inkább nem használom.Néha évi 2-3X átmosom 90 fokon a gépet ecettel.Felénk nagyon kemény a víz.Ez is bevált.
Mi négyen vagyukn 3 fiú/férfi méretben/és én.Mindenki edz hetente 3-4 x.Nem győztem a mosást télen mert a kötélen megszáradt,és szárítóra rakott dolgok három nap alatt lettek készenés amikor újra edzettünk bennük aviseléskor lettek büdösek/a kötélen nem!/Meguntam...
Vettem egy extra cenrtifugával/1600 fordulat/perces/és szárítógéppel egybekötött gépet.Azóta ha szárítani ritkán is szoktam/bár a zoknik és a törcsik megdöbbentően mások szárítás után..puhák és illatosak mit új korukban../De az 1600 -as centrifuga miatt már másnap este leszedhetőek,és nem rohadnak rá a szárítóra...
Kevés ecetet kell önteni az öblítővízbe.
Én az utóbbi időben nem használok öblítőszert, mert valóban inkább büdösek lesznek a ruhák, mint kellemes illatúak.
Valószínűleg a gyártás során keletkező szagot érzed rajta. Nem lett kellően kidolgozva a szál, és egy ilyenből készült ruhadarab soha nem fogja ezt a szagot elveszíteni.
Dobd ki, mert valószínűleg a mérgező anyagok még benne vannak, azért kellemetlen az illata.
További ajánlott fórumok:
- Nektek nem lenne kellemetlen, ha összetalálkoznátok vele?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Hogyan lehet kollégának finoman a tudtára adni, hogy kellemetlen nagyon a szaga?
- Hogyan hozzuk munkatársunk tudtára, hogy kellemetlen a szaga?
- Ti mit csinálnátok ilyen kellemetlen helyzetben?
- Olcsó, 100 forintos boltokban is kapható mosószert bele mernétek tenni a mosógépbe?