Miért nem szeret senki? (beszélgetés)
Ilyenre és másra is: Joel Osteen: Jobb emberré lenni.
(A sorsformálás kulcsa.)
Köszönöm mindenkinek, kicsit jobban érzem magam.
Testvérem nem megy a sirhoz, mert lusta, amig apa beteg volt se nagyon törte magát.
Nagyon komplikált helyzet ez, nagyon törekszek, de úgy látszik nem éppen jó emberek vannak körülöttem.
Tudtok valami jó könyvet, ami ilyen problémákra ad tanácsot?
Nem veled van a gond, hanem anyáddal aki nárcisztikus és valszeg a férjed is az, mivel a minta alapján keresel párt, barátot.
Azt kell megértened és rájössz, hogy nem nálad van a bibi. Vagy is nálad is, mert hagyod, de szerethető vagy, csak rossz emberekkel vagy körül véve!
Mit jelent számodra a szeretet? Mit kéne tennie a környezetedben élőknek, hogy azt szeretetként tudd értékelni?
Szerintem nem jól közvetitítek egymás felé ezt az érzést.
Apám halála után 5 évig nem utaztam haza, nem mentem el a sírjához. Ez nem azt jelenti, hogy ne szerettem volna. Nem tudtam elfogadni a halálát. Bennem így zajlott a gyász feldolgozása. És ezért nem ítéltek el a testvéreim, hanem elfogadták a viselkedésem.
Azt kérdezted, mit csinálsz rosszul. Hát azt, hogy a mártír szerepet játszod. Együtt vagy a férjeddel, akit pont nem érdekel, hogy mit szeretnél, és mi neked a jó.
Őt pedig te választottad, ellentétben az anyáddal.
Elvárnak tőled mindent? El, mert megcsinálod, ne csináld.
Apukád sírját meg magad és apukád miatt rakod rendben, felesleges akár szóba is hozni.
Nem kell segíteni annak, aki szerinted nem érdemli meg.
Ez tök egyszerű, ha majd nem arra érdemtelenekre szánod az idődet, akkor tudod azokra, akik akár meg is érdemelhetnék...
Ha ekkora fájdalmat okoznak a szüleid, akkor tarts nagyobb távolságot tőlük.
Keress olyan embereket, akik értékelnek téged.
Bocs, de nem ertem a kérdést.
Igenis törekszek, segítek akinek tudok, de nem érzem hogy valaki is értékelné, pl. A testverem 5 hónapja, amióta apukám elhunyt egyszer ment ki a temetőbe, én megyek rendbe rakni a sírt, amikor anyamnak szóba hoztam, hát tudod milyen a testvéred, nincs ideje, dolgozik...
arra akarok következtetni hogy mindent tőlem várnak el és mégsem értékelik, senkitől nem kapok szeretetet
Mondjuk minek voltál a férjeddel?
Az anyádon/nagynénéden/férjeden kívül még milliók élnek a földön. Legyél olyan, akit érdemes szeretni, és majd szeretni fognak. Ha nem ők, majd más igen...
További ajánlott fórumok:
- Senki nem szeret. Mit tegyek?
- Olvasni szeretők:Hogyan egyeztetitek az olvasást más teendőitekkel, hogy semmi és senki ne legyen hanyagolva?
- Soha senkinek nem mondtam, hogy szeretem. Kell ezt mondani...
- Senki sem szeretne velem és a párommal szilveszterezni...
- Engem senki sem szeret. :(
- Engem nem szeret senki?