Miért nehéz manapság jó párkapcsolatot fenttartani? (beszélgetés)
Amúgy szerintem sem igaz. Úgy érzem, ezt a mondatot kitalálta valaki és közhellyé vált, de tényleg nem hiszem, hogy az emberek lecserélhető tárgynak nézik egymást, akkor nem is lenne ennyi szenvedős kapcsolat, ahol még küzdenek egymásért a párok, bár hiába...
Persze, van az a réteg, aki cserélgeti a párját, de szerintem ez inkább fiatal korban jellemző. Én huszas éveim közepén járok, itt már elég sok embernek van több éves kapcsolata/jegyese/házastársa. Nekem is, nem is érzem igazából, hogy nehéz lenne fenntartani a kapcsolatot.
Azt hiszem, a buta embereknek nehéz valójában, akik párnak is buta embert választanak. Két normális, értelmes ember között is előfordulnak viták, de ők normálisan tudják kezelni ezeket a helyzeteket. Szerintem. Ahogy látom.
"akinek nem inge..."
rossz duma egy jelentéstanilag egyértelműen általánosító kijelentés után.
Nem. És ha mások nevében nyilatkozol valamit, hiába többes szám első személyben fogalmazva, az még ráadásul durván sértő is.
Nekem egyből az jutott róla eszembe, mikor olvastam (hogy ti. "tárgynak nézzük az embereket"), hogy 'már aki'. Meg hogy 'beszélj a magad nevében'.
Sosem értettem ezt a hülyeséget, hogy "ma" olyan nehéz párt találni, ma olyan neveletlenek a gyerekek, ma minden sokkal sz*rabb mint régen.
Azt hiszed, hogy 500-1000 évvel ezelőtt boldogabb párkapcsolatod lett volna, mint most? Ugyan már! A házasságok régen nem szerelmi kapcsolatok voltak, hanem gazdasági-társadalmi előnyökön alapuló szerződés két család között (jó, nyilván akadtak szerencsésen, de nem sokan). Az emberek azért házasodtak, mert ez volt a társadalmi elvárás, csak így jutottak szexhez és anyagilag is könnyebb volt két embernek együtt, mint egyedül, na meg a szigorú vallási előírások nem értékelték a házasság nélküli kapcsolatokat egyik vallás esetén sem.
Szóval, régen még ennyi jó kapcsolat sem volt, mint ma. Általában a szülők döntötték el, hogy kivel házasodik a gyerek és senkit nem érdekelt, hogy a két fiatal vonzódik-e egymáshoz. Simán hozzáadtak ápolatlan, bunkó, öreg emberekhez is. A férfiaknak meg el kellett venni a buta, lusta, rikácsoló nőket is.
Az egyetlen ok, amiért ezeket a párkapcsolatokat "fenntartották" az volt, hogy a válás tilos volt, társadalmilag elítélendő. Az emberek életük végéig vergődtek egymás mellett. Boldogtalanul.
De elég megnézni a mai 50-es korosztály is, több mint fele elvált vagy a sokadik kapcsolatában él. Az ember egyszerűen változik a hosszú évek alatt, és ma már nem 30 éves korunkig élünk, mint a középkorban, hanem 70-ig.
És nem csak manapság.
Volt idő amikor a nők még nem voltak egyenjogúak, nem volt szavazati joguk sem, "asszonynak halgass volt a neve". Többnyire érdekházasságok jöttek létre. Hozomány nélkül nemigen keltek el a lányok.
Akkoriban nemkellett kompromisszumokat kötni, így aztán nem volt gond a párkapcsolatokkal. Nem is igen volt válás. ;-)
Én tényleg mindent megteszek,alkalmazkodok,odafigyelek,adok a másik véleményére,az önzőséget nem szeretem...stb és így is nagyon nehéz fenntartani hogy jól müködjön!
Na de mit is értünk ez alatt?Én egy kicsivel is beérném:-/
További ajánlott fórumok:
- Miért olyan nehéz a társkeresés manapság?
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Miért félnek az emberek manapság a párkapcsolattól?
- Szerintetek manapság mennyire ítélik el, ha a párkapcsolatban a nő az idősebb?
- Mi van az emberekkel, miért nehéz manapság barátságokat kialakítani?
- Mennyire nehéz túllépni egy sok-sok éves párkapcsolaton?