Miért nehéz a légzés közvetlenül kávé fogyasztás után? (beszélgetés)
Mert felnyomja pulzusod és ettől nehézlégzés van.
Nekem a covid óta magas a pulzusom, akkor csak a 140 felettit éreztem meg, 120-ig meg se kottyant....
Azóta gyógyszert szedek és ha mondjuk emelkedőn megyek és felmegy a pulzus rögtön érzem és nehéz venni a levegőt.
Erre jók az okos órák, hogy tudod nézni a pulzust.
Mert nekem pl nyugalmi helyzetben 75, de terhelésre az egekben volt.
Valószínű, hogy az erős kávé és az energiaitalok napi fogyasztása összefüggésben van a nehézlégzés tüneteiddel.
A koffein egy stimuláns, ami a szívritmust és a vérnyomást is befolyásolhatja. Ha a szervezeted nem szokta meg a magas koffeintartalmú italokat, akkor ez a stimuláció erősebb hatást fejthet ki, ami nehézlégzést okozhat.
A koffein hatása a szervezetre erősebb lehet éjszaka, mivel a test természetes ritmusa akkor várja el a pihenést. A napi energiaitalok fogyasztása is hozzájárulhat a nehézlégzés tüneteihez, mert ezek az italok általában magas koffeintartalmúak és más stimulánsokat is tartalmaznak, amik tovább erősíthetik a koffein hatását.
Azt javasolnám, hogy vigyázz a koffeinfogyasztásodra, és próbálj minél kevesebbet fogyasztani belőle, különösen éjszaka. Próbálj meg inkább más, koffeinmentes italokat fogyasztani, mint például tea, vagy víz, hogy megnézd hogyan reagál a szervezeted.
Beszélj a orvosoddal a nehézlégzésedről, hogy kizárják más, súlyosabb betegségek lehetőségét, ami miatt ez a tünet jelentkezik.
Itt már nem is helyes kérdés,, miért.
Észrevetted hogy ez van,,vegyél vissza,,lehet ha csak az energia italt veszed el már elég lesz.
30 éves férfi vagyok. Nem dohányzom,nem iszom és heti háromszor megyek sportolni.
Ám mégis, valahányszor egy erősebb kávét elfogyasztok, ilyen a kotyogós, vagy egy dupla espresso nehézlégzés tör rám.
Munkámból kifolyólag (éjszaka) sajnos az utóbbi időben eléggé megnőtt a koffein fogyasztásom, és minden nap megiszok egy energiaitalt is.
Szerintetek van összefüggés?
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy ha pár kilót felszedek, akkor nehezebb a légzés?
- A tüszős mandulagyulladás miatt is lehet nehéz a légzésem?
- Nehéz légzés. mitől lehet? kinek volt hasonló?
- Ennyi túlsúlytól jelentkezhet-e a nehéz légzés és ha igen, akkor mi végett?
- Mitől jelentkezhet a nehézlégzés ilyen esetben?
- Mellkas szorító érzés! Nehéz légzés!