Miért mammográfiát csinálnak ultrahang helyett? (tudásbázis kérdés)
Én EÜ szakközépbe jártam, nekem még így tanították. Ha manapság nem tartják ezt be, az végzetes hiba! Van egy-két (emlő)daganatom, amit folyamatosan figyelni kell, és én mindíg szólok, h nekem nem szaban mammográfiára mennem, csak UH-ra! És csak szelíden mosolyognak, h igen, tudják.
Nekünk kell észen lennünk, kiskorúnál meg az anyának, és kikövetelni, ami jár!
Ez így nem teljesen igaz. Pont ma voltam. Még veszélyeztetett vagyok, szerintem a 40-es korosztály nagyon is az. Mellettem 17 éves kislány várt a sorára.
Olcsóbb? Lehet.Én egyszer voltam egy híres magánkórházban,(magánszorgalomból) ott a mammo és az ultrahang együtt közel 30 ezer volt.
Tb-vel tényleg olcsóbb.
Csak annak a korosztálynak végzik a mammográfiát, amelyik már nem veszélyeztetett (nem akar szülni, idős).
A RTG egyébként gyorsabb és olcsóbb eljárás.
Nagyobb tömegben lehet szűrni vele az embereket, és még mindíg inkább megéri évente egyszer elmenni, és kitenni magunkat ennek a sugárzásnak, mint hogy ne vegyék észre a kezdeti stádiumú rákot.
Olvastam a neten,hogy a mammográfia többszörösen is káros a szervezetre.
A röntgensugárzás miatt is,és az emlők erős összenyomása miatt is.
Elgondolkodtam azon,miért küldik ultrahangra azt a személyt,akinél valami eltérést találnak a mammográfiás vizsgálat során.
Nem lehetne akkor inkább ultrahang vizsgálatot csinálni mindjárt a mammográfia helyett? Az nem veszélyes a szervezetre.
További ajánlott fórumok:
- A mammográfia vagy az ultrahang megbízhatóbb 42 év felett?
- 6 hetesen megyek először orvoshoz, csak megvizsgál, vagy ultrahangot is csinálnak ilyenkor?
- Tatabánya környékén csinálnak valahol 4D-s ultrahangot?
- A mammográfia+ultrahang mennyire megbízható?
- Szekszárdon csinálnak valahol 4D-s ultrahangot szombati napon?
- Tudna nekem valaki segíteni hogy Szegeden hol és mennyiért csinálnak 4D-s ultrahangot?