Miért lesz valaki vegetáriánus? Ha az vagy, akkor miért és mióta? (beszélgetés)
Itt egy cik ami jól leírja mennyi vas hasznosul,és hogy a növényi legkevésbé,de rengeteg ilyen van a témában a neten. Benne van milyen ételek tartalmaznak vasat.
Én vagyok a kényszerhúsevő terhes. Ez a vashiány dolog amit írtál érdekes. Még a terhességem előtt volt egy-két laborom de sosem volt vashiányom, pedig jó sok ideje maradt el a hús az étrendemből. Nem tudom nekem miből pótlódott. De erre nagyon kíváncsi lennék. Miben van még vas?
A párom pici gyerekkorától nem szereti a húst. Nagyon ritkán eszi meg most is és akkor se sokat. Én úgy tanultam, hogy kb 7 éves korig kell hús enni, utána ha nem kívánja a szervezet annyira nem lényeges.
Engem az érdekelne,hogy aki nem eszi a húst az a vasat mivel pótolja?Mert sajnos csak az állati eredetű vas szívódik fel,a növényit nem tudja hasznosítani a szervezet.Több orvos véleményét is ki kértem,mindenki megerősített ebben.10 mg vas a szükséglet/nap,de a multikba csak 4 mg van ,az összesbe szinte kivétel nélkül.Van vastabletta ami 10 mg vasat tartalmaz,de ezek sem szívódnak fel teljesen.
Én sem szeretem a húst,de amióta kihullot a hajam 3/4 része azóta heti 1-2x eszek,és szedek még Elevit terhességi vitamint is,holott nem vagyok terhes,csupán a 60 mg vastartalom miatt.ez az egyetlen készítmény ami ekkora mennyiséget tartalmaz.Viszont a szintetikus vas felszívódása sem valami fényes viszont jobb mint a növényi.
Ti ezt ,hogy küszöbölitek ki,nem hús evők?
Mert sajna a tejtermékekből sem szívódik fel a vas.
Olvastam lentebb,hogy valaki kismama és ezért kezdett enni heti szinten húst,bizony nagyon fontos,mert a babó belőled tölti fel a vasraktárait,mivel az anyatej nem igazán tartalmaz vasat,hat hónapig a baba a saját vasraktáraiból fedezi a szükségleteit.Én is végigjártam már ezt a húsevési kényszert a terhességem alatt.
hát érdekes amiket irtok...
a párom lánya 12 éves lesz,sajna nem tudjuk rávenni,hogy megegye a húst,lehet az akár mi,nem...inkább sírva fakad a tányér felett,de akkor sem...nagyon sovánka és beteges is,pedig sok vitamint eszik,sajnos a dobozos fajtából...apja méhész,viszi nekik a mézet,hogy egyék de nem...a húsban rengeteg olyan dolog van,ami az ő szervezetének elengedhetetlen lenne,de nem..sajnos erőltetni nem lehet és nem is szabad...
az én lányomnak nem kell mondani,kétpofára eszi,látszik is rajta...:))
mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk,hogy saját húst ehetünk,és nem kell a boltit megvennünk,van csirke,kacsa,nyúl,a disznó az amit megveszünk,ahoz nincs hely tartani...
sziasztok!
A férjem azért vega, mert allergiás a hús-fehérjére.
Eddig 2 ilyen emberrel találkoztam életemben...
... szerintem ha a húst nem kívánja a szervezeted, akkor nem kell megenned. Normális esetben (ez általában még gyerekkorban szokott lenni), de ha valaki figyel a testi jelzéseire, akkor felnőtt korban is, akkor a szervezet jelez, hogy mi a jó neki és mi nem.
Én is nagyon minimális húst eszem... a kisfiam miatt kell főznöm, mert ő meg húst hússal enne, így heti kb. 2 alkalommal van. Nálam se tudatos, szóval nem gondolom végig, hogy szegény állatok és sabada... hanem egyszerűen undorodom tőle... nem esik jól.
Egyszer régen a kezembe akadt Schirilla György könyve a témáról. A leírtak nagyon logikusnak tűntek, gondoltam, kipróbálom. A húst szójával helyettesítettem, abból készült a pörkölt, fasírt, rizses-, meg tarhonyás „hús”. Tejtermékféléket, tojást ettem.
Ezt csináltam 2-3 évig. Az eredmény: a rendszeres fejfájásaim, az ízületi bántalmaim, amikkel gyakori látogató voltam a fizikoterápián teljesen megszűntek. Tehát az egészségemnek nagyon jót tett. Aztán sajnos visszaszoktam a húsra, de már sokkal mérsékeltebben, mint azelőtt.
Meggyőződésem: a vegák tudnak valamit.
én is nagyon szeretem a zöldségeket,és nem vagyok annyira húsevő,de azért heti 1x vagy 2x jöhet...viszont belegondolok,hogy az az állat az életét adta értem,értünk,akkor ugy elmegy a kedvem tőle,hogy megegyem,de azért teljesen vega nem tudnék lenni..se tej származékok sem tojás,de hús,a halat nem nagyon szereten,évente 1x csak...
ez nekem olyan fura...az egyik ismerősöm mesélte,hogy a felesége vega,szokott valamiből "rántott húst" csinálni,amiben nincs hús,viszont ugyan úgy néz ki és az íze is hasonlít..de az attól még nem rántott hús,mert ugy néz ki...
További ajánlott fórumok:
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Lehetek így valaha is vegetáriánus?
- Tenyleg divat lett a vegetarianizmus? Te miert lettel vegetarianus?
- Amiota ratelepitettek a Windows Vistat a gepemre az ablakom atlatszo, a megnyitok egy oldalt akkor latom a hatterkepet.