Miért lehet magas a pulzus szám? (beszélgetés)
Szia!
Nekem volt ilyen problémám. 140 körüli pulzus és mellé olyan fejfájás, szédülés, hányinger hogy alig bírtam felkelni az ágyból. Ez heti 3-4-5 alkalommal.
Egyszer bevittek ügyeletre is miatta, és ott faggattak hogy milyen drogot szedtem be, és nem akarták elhinni hogy semmit. Aztán a vér, vizeletvizsgálat engem igazolt.
Szedettek velem szívritmusszabályzót meg vérnyomáscsökkentőt.
Mentem egy sor kivizsgálásra de semmi eredmény.
Egyetlen oka volt nálam, hogy iszonyú stresszes életem volt akkoriban. Aztán mikor megszüntettem a stressz okait, szépen lassan megszűntek ezek a problémák.
Na a lényeg, hogy nálam lelki eredetű volt.
Nekem pajzsmirigy-alulműködéssel volt 155 a pulzusom ülő helyzetben.
6évig kínlódtam mire végre megnézték a vérben a TSH értéket is!
Ha nem stressztől emelkedett a pulzusod, akkor nem biztos, hogy magától elmúlik.
Más problémád nincs?
Fogyás, remegés (főleg kéz és láb), feszültség, levegő kapkodás, fényérzékenység, vizesedés?
a pajzsmirígy vizsgálatnak holnap lesz meg az eredménye.Jó lenne, ha magától elmúlna...
csak legalább derülne ki, hogy mitől van
A vérnyomása milyen? Uh-n nézték a szívét?
Engem a házidokim magas pulzussal és alacsony vérnyomással küldött kardiológushoz, ahol már az EKG-t végző asszisztens is tudta, h mi a baj, de nem mondta el, majd a kardiológus UH-n megmutatta, h mi a gond: az egyik szívbillentyű prolabál. Állítólag a nők 75%-a érintett (férfiak 20%-a). Nekem is bétablokkolót írtak fel, de nem szedem, ha figyelek a nyugalmamra/lelkiállapotomra, akkor nincs semmi gond.
lehet magas cukor miatt is....vagy alacsony miatt...
én is azthittem azért magas nekem is, de kiderült, hogy hiába cukoros vagyok, valami szív eredetű bajom is van...
arra is külön gyógyszert szedek..