Miért látok homályosan a kontaktlencsével? (tudásbázis)
Több mint 16 éve hordok lencsét félkeményet, mivel magam is rövidlátó vagyok.
Menj el dokihoz, bármitől láthatsz így.
Szerintem is ki van száradva a szemed. Ennek egyik tünete a könnyezés, mert a szem erőlködik, és próbálja önmagát nedvesíteni.
Használj műkönnyet, és jó lesz.
Nekem is szokott ilyen lenni, főleg este, amikor már reggel óta bent van a lencse. Könyv/monitorolvsasás közben keveset pislogsz, és kiszárad a szemed. Ha a szemedet lehunyva óvatosan megdörzsölöd, talán rövid időre segíteni fog.
Plusz egy saját tapasztalat, mivel nekem gyakran száraz a szemem: amikor beteszem a lencsét, az ápoló folyadékból egy cseppet teszek a lencsébe, és így illesztem a szemgolyóra.
Szerintem sem normális jelenség. Ha ki van száradva a szemem én is rosszabbul látok a lencsével kicsit, de nem folynak össze a betűk.
Ez egyébként próba lencse vagy rendes havi lencse? Mert ha csak próba lencse akkor lehet, hogy ennyi használattól már tönkrement.
További ajánlott fórumok:
- Tükör által homályosan...
- Az állami kórházban miért kell fizetni a kontaktlencséért?
- Szemüveget és kontaktlencsét egyaránt kipróbáltak: melyiket szerettétek jobban és miért?
- Miért száraz a szemem és miért nem javul? Nem hordom már a kontaktlencsét sem, mégsem javul. A műkönny sem használ, csak pár percig.
- Szembevérzés kontaktlencsétől. Miért?
- Tapasztalatok folyamatos viselésű kontaktlencséről? Megéri? Jó? Ehhez kell ápolófolyadék?