Szemüveget és kontaktlencsét egyaránt kipróbáltak: melyiket szerettétek jobban és miért? (beszélgetés)
szia!
ha szemüveges vagy tudod a hátrányokat: zavar a keret, bepárásodik télen, ha belépsz a hidegről a melegbe, megnyomja az orrod stb stb
nekem már 13éve van, reggel beteszem (kb 7kor) és este kb 10kor veszem csak ki, ha épp fáradt a szemem, vagy valami baja van, akkor mondjuk este6-tól szemüvegben vagyok. De a lencsétől még soha nem gyulladt be, max mástól. És a folyadékot sem cserélem naponta, csak kb 4-5 napponta. Nem feltétlen spórolás miatt, hanem mert nem látom szükségét, tiszta kézzel nyúlok bele reggel és este csak a lencsét ejtem bele, nem érek a löttyhöz. Havi lencsém van, fél évenként adják a 6pár lencsét, és kb 12ezerbe kerül, vagyis havonta 2ezerbe...ennyit megér a kényelmem. És nemhogy rosszabbodott volna a szemem, még javult is, 13éve 1,5-lel kesztem, pár évig at egyikre 1,75lett, de most 1 éve az is 1,5-es lett,
szóval szerintem sokkal jobb, mint a szemüveg(nem beszélve arról, hogy egy szemüveg baromi drága, és én már pl figyelmetlenségből eltörtem egyszer:)
A sport miatt váltottam havi (de csak nappali) kontaktlencsére, mert ön- és közveszélyes voltam szemüvegben.:D
Jól bírta a szemem, szemcseppre is ritkán volt szükségem, de egy kötőhártyagyulladás ráébresztett arra, hogy jó, ha van szemüvegem is.
Egy pár éve már kevesebb időm van a csoportos edzésre, ezért nem éri meg havi lencsét vennem, elég az egyszer használatos, így tisztítófolyadékra és szemcseppre sem kell költenem...
A lencsét jobban szerettem, mert olyan volt, mintha visszakaptam volna a látásomat, egyáltalán nem éreztem, hogy "rajtam van"...mondjuk nem tudtam vele vízbe menni, esőben felnézni az égre, szempilla- vagy muslicatámadás esetén körülményes volt a "piszkálása"...
Az okuláré néha útban van, de már megszoktam, és örülök annak, hogy mióta csak hébe-hóba használok lencsét(6 éve), nem romlott a szemem, pedig rengeteget olvasok és a munkám is a géphez köt...
Ki kell próbálni, aztán meglátod, hogy melyik a kényelmesebb és/vagy kifizetődőbb.
Egyértelműen jobb, kényelmesebb, praktikusabb a lencse. Saját tapasztalat alapján, a szem is kevésbé romlik tőle.
De érdemes minden nap, szemüvegre is átváltani. Én olyankor szoktam, amikor már este nem megyek sehova, otthoni tv-zéshez, olvasáshoz szemüveget használok.
Kontaklencse!
Utálom a szemüveget.Itthon azért abban vagyok,kell a szememnek a pihi,de ha elmegyek itthonról akkor azt csakis lencsében teszem!
Szerintem csak kontaktlencsét használni nem jó.
Én mind a kettőt használom.
Mindegyiknek meg van a maga előnye.
Most épp fáj a szemem valamiért így inkább szemüveget használok.
Jó a kontaktlencse:-nem párásodik,nem lesz vizes,nem csúszik le,nem kell törölgetni,nyugodtan tudsz vele feküdni...puszit adni...
Szemüveg az olcsóbb.
nekem a szemüveg személy szerint jobb...
mert a lencsétől begyullad a szemem...
További ajánlott fórumok:
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Színes kontaktlencse
- Mit gondoltok, sikerült eddig az életetek? Ilyen életet szerettetek volna?
- Ti mennyitől vennétek fel szemüveget?
- Ha cilinderes a szemüvegem, mi van akkor ha nem cilinderes kontaktlencsét veszek?
- A kontaktlencse dioptriája mindig gyengébb mint a szemüvegé?