A kontaktlencse dioptriája mindig gyengébb mint a szemüvegé? (tudásbázis kérdés)
menjetek el lézeres szemműtétre, és egy életre elfelejthetitek a szemüveggel-kontaktlencsével járó macerát:)
tényleg, nem is értem, hogy miért bajlódnak még mindig ilyenekkel az emberek (kivéve azt a néhányat, akinek valamilyen okból nem lehet korrigálni a látását lézerrel), mikor már évek óta ott az egyszerű lehetőség, hogy ismét éles látásuk legyen.
én kb 7-8 éve műtettem meg a szemem, és életem egyik legjobb döntése volt.
Én 17 éve vagyok kontaktlencsés. Soha többé nem térnék vissza a szemüveghez!
A kontaktlencse mindig gyengébb, mint a szemüveg, mivel a lencse rajta fekszik a szemen. Nekem a doktornő anno így mondta. Nekem pl. 1 diptriával gyengébb a lencse, mint amilyen szemüveg kellene.
Biztosan hamar megszokod. De ha több nap alatt se sikerül, akkor vissza kell menni a dokihoz, aztán ő majd tudni fogja az okát.
Más a dioptria, mert más a fókusztávolság is.
Nekem több, mint fél dioptria volt a különbség...
Természetes, hogy hozzá kell szokni, nekem például nem sikerült. Én mindig éreztem, hogy a szemembe van valami, néha behomályosodott. Kipróbáltam vagy 8 fajtát, méretűt stb., de meguntam a kísérletezést.
És igen, a lencséből gyengébbet szoktak adni, mint a szemüveg lencséje.
További ajánlott fórumok:
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Színes kontaktlencse
- Ha cilinderes a szemüvegem, mi van akkor ha nem cilinderes kontaktlencsét veszek?
- Kontaklencse vásárláskor gyengébb a dioptria mint a szemüvegé?
- A szemészetes papiron előbb a bal vagy a jobb szemem dioptriája van? kérlek segísetek, mert nem tudom, hogy milyek a jobb/bal kontaktlencsé
- Fordult már elő valakivel, hogy nem akkora dioptriájú volt a kontaktlencséje, mint ami a dobozára rá volt írva?