Miért jobbmenetes a csavar? (tudásbázis)
Mert a jobbmenetes csavar a természetes: a természetben szinte az összes hélix szerkezetű anyag jobbmenetes, így a DNS is. :)
Amúgy szerintem nem ez az alapja (inkább az, hogy jobb kezes a legtöbb ember), de nekem ez jutott eszembe a kérdésről. =)
Panni
végülis a gugli jó barát, kiváló társaság lesz éjszakára :))))
azért ha kiderül mire akart kilyukadni a fizikatanár, majd írd be ide is:)
dehát a fizika és az összes többi természettudomány pont arról szól, hogy ez ember ismerje meg hogy működik a környezete :)
de nem akarlak semmiről meggyőzni, majd a tanárbácsi-néni elmondja a következő órán úgyis, hogy mire akart ezzel kilyukadni:) (gondolom legalábbis)
talán azért, hogy ezentúl ők is tudják:))
hogy ismerjék meg a környezetüket, a használati tárgyakat...
ne rágódj, próbáld ki. :D
ha jobbkezes vagy, jobb irányba sokkal könnyebben tudod hajtani a csavart (nagyobb erőhatást tudsz kifejteni), mint ellenkező irányba.
(ha bal kezes vagy, akkor fordítva)
én is ezt diktáltam be agyereknek..nem volt jobb ötletem, de gondoltam futok itt még egy kört...
köszi mindenkinek a segítséget!
Érdekes, ez nálunk pont fordítva működik, legalábbis a zárak esetén.......... :))
Én balra zárok, és jobbra nyitok ki egy zárat
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell lehúzni a WC-t, ahol nincs húzóka, hanem ilyen csavaros, és talán valahová fordítani kéne?
- Hogy csavarjam el a fejét?
- Cicagazdik:mennyi volt a leghosszabb idő, míg a cicátok nem jött haza csavargásból?
- Valaki meg tudja mondani mi baja lehet a mosógépnek, ha nem csavarja ki a ruhát?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat a csavargásról?
- Miért csavarodik össze makramézás közben a fonal?