Miért gondolja azt hogy nem kell vissza fizetni a pénzt? (tudásbázis kérdés)
A 10 millió támogatáshoz 3 gyermeket kell vállalniuk.
Ehhez kapcsolódóan igénybe vehetik a kamattámogatott hitelt, amit viszont vissza kell fizetni.
Ha vásárlásra fordítják a támogatást, akkor egy gyermek után 600 ezer, 2 gyermek után 2,6 millió, 3 vagy több gyermek után 10 millió a vissza nem térítendő támogatás.
Túl egyszerű lenne...
Nem értem, miért izgatja ennyire egy ismerőse magánügye.
Miért nem tőle kérdezed,mire alapozza?
Mennyiben érint ez téged, ha vissza kell fizetni nekik?
Most 1 gyerekuk van, de lehet még terveznek többet.
Plusz 3 gyerek kell hozzá.
Ha akkor veszik fel, mikor mar 12 hetes terhes, akkor rogton lehet kerni a torlesztes szunetelteteset 3 evre.
Aztan ujra terhes lesz ezalatt a 3 ev alatt, ujra keri a szuneteltetest. Ezalatt a 3 ev alatt megszuletik a harmadik gyerek es elengedik az egeszet.
Így kellett volna kezdeni,hogy babaváró hitelt szeretne felvenni.
Illetve ha tudtad,akkor nem is értem a kérdést.
Ott van abban amit belinkeltél.
Gondolom két gyereket akar még...mert amúgy nem 10milláról beszélünk.
1 gyerek esetén 600ezer.
Hogy nem kell visszafizetni?
Hekate és én úgy ezt írom.
Te meg az ellenkezőjét.
Amiről te beszélsz az a babaváró hitel, gondolom ő meg a CSOK-ról.
Mindkettőt igénybe veheti,q feltételek tök jól le vannak írva a neten is bárhol.
Azt mondta az egyik ismerősöm hogy vesznek lakást, és fel fogják venni a 10 milliós támogatást a kormánytól úgy, hogy nem kell vissza fizetni..
Van nekik egy gyerekük is.
Én viszont úgy tudom, hogy ha felveszik a 10 milliót, vissza kell majd fizetniük, csak nem kamatozik.
Kinek van igaza?
További ajánlott fórumok:
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Van értelme reménykedni benne, h a párom aki elhagyott 3, 5 év után amint terhes lettem meggondolja magát és visszajön hozzánk?
- Elrontotta a tetoválásomat és nem akarja visszafizetni a pénzem! Mit tudok tenni ilyenkor?
- Áram visszakapcsolásért kell fizetni?
- Hitelt hátralevő részét valaki egybe vissza tudja fizetni, ilyenkor hogy történik?
- Lakáskorszerűsítésre ad az állam támogatott hitelt, azt vissza kell neki fizetni? Gyerekek után nem ad már semmi pénzt(volt szoc.pol.)?