Miért fájhat egy 9 éves kislány hasa? (beszélgetős fórum)
Szia!
Nem olvastam át az eddigi hozzászólásokat, így lehet, hogy más is írt már ugyanilyen tapasztalatokat, mint az enyém.
Az én lányom 9,5 éves, tavaly kezdődtek nála a hasfájások, hányás, egyéb gyomorpanaszok. Hosszabb megfigyelés után feltűnt, hogy általában vasárnap este, éjjel kezdődik, ahogy közeledik a suli. Hozzáteszem, kitűnő tanuló, könnyen veszi a tanulást, csak az osztálytársak kezdték kiközösíteni. Ennek ellenére elkezdtük vizsgálatokra hordani: labor, uh, most már a gasztrón is végeztünk. Minden lelete negatív. Gasztros doki szerint is lelki oka lehet, viszont ami nagyon-nagyon fontos, hogy másfél-2 liter folyadék az ilyen idős gyerekeknek is FONTOS! Egyébként igaza lett, mert az utóbbi időben a suliban minden rendeződött, és a hasfájás, hányás is megszűnt.
ezt már próbáltam, de biztos, hogy fáj neki....
a cickafark teát kipróbálom, hátha sikerül és nagyon köszönöm mindenkinek a segitséget:))
Nekem is fájt éveken keresztül a hasam. Harmadik kórházas történetnél végül kivették a vakbelemet. 13 éves voltam, utána a panaszaim megszűntek. Persze a PMS megmaradt, azt a terhesség, szülés szorította vissza.
A petefészkeim is rendetlenkedtek sokat, de az már kamasz koromban volt.
HA ÖSSZEFÜGG A KAKILÁSSAL,AKKOR VALÓSZÍNÜLEG PUFFADÁST ÉREZ ÉS HASIJA IS FÁJHAT HA ÉPPEN A BELEK MOZOGNAK.
GÁZOSAK A BELEI,ERRE ESPUMISAN GYÖNGY,DE AKKOR NEM KIZÁRT VMILYEN TÁPLÁLÉK ALLERGIA
AZ HOGY PSZIHÉS E A DOLOG VAGY SZERVI EGY DOLOGGAL LE IS TUDOD KISÉRLETEZNI.
HA MONDJA HOGY FÁJ A HASA MONDD AZT NEKI HOGY KAP AKKOR FÁJDALOMCSILLAPÍTÓT,ÉS ADJ NEKI C VITAMINT VVAGY OLYAN VITAMINT HELYETTE AMI NEM GYYÓGYSZER.
TEHÁT PLACEBÓT.
KÉRDEZZ RÁ 5-10 PERC MÚLVA HA ELMÚLT AKKOR INKÁBB PSZICHÉS.
ÉS AZTÁN LEHET TOVÁBB GONDOLKODNI.
EGYÉBKÉNT LEHET HELIKOBAKTER,LACTOSE,FRUKTÓZ ÉRZÉKENYSÉG,BÉLFÉRGESSÉG STB.
ha meg mégis az, akkor meg az a baj vele, hogy az akadémikus orvoslás arra is csak tüneti kezelést ad, az okát nem szünteti meg. Oki kezelés kell!
Tüneteket lehet kezelgetni egy életen át. Az csinálják az allergiásokkal, az anyagcsere zavarossal, és az összes többi krónikus beteggel. Miközben van megoldás, csak az mélyen rejtve marad.
A z orvos sajnos nem gyógyít, csak kezel.
Nekem is fájt, annyira hogy kórházba kerültem, majd kiderül... gyorsan növök, nem bírja a szervezetem... nem csináltak semmit vele, nem is lehet.
Elmúlt...
na igen ,mindenki találgat segítene...de inkább doki!!
amugy ami nem árt neki,magnzium kálciumos ital egyben és pihenés+1szem nospa!!!
ezt azért nem hiszem, hogy nálunk igy van , mert ez már 1,5 évre vezethető vissza,
folyamatos kapcsolatban vagyok a doktornővel aki nagyon aranyos és segitőkész, de már engem is bosszant ez a tehetetlenség, nagyon próbálom figyelni, hogy mit eszik, de eddig még nem tudtam rájönni, hogy mi okozza, van amikor a kakaó után is fáj a hasa, de van amikor nem
További ajánlott fórumok:
- Fájhat a gyomra 15 hós kislányomnak a Béres csepptől?
- 2,5 éves kislányom nem akarja meginni a sós oldatot. Megy a hasa, hány! Mit tegyek?
- 10 éves kislányomnak mostanában sokat fáj a hasa! Ez normális?Segitsetek!
- Mitől fájhat 3 éves kislányom füle?
- Mitől fájhat a hasa 2 éves kislányomnak?
- Már 1 éve szültem meg a kislányomat, de a hasam még mindig nem ment le. Le fog menni valaha, mit csináljak, segítsetek.