Mi véleményetek a következő nevekről? (tudásbázis)
Az unokáimnak a gyerekek régi magyar neveket adtak. Nehéz volt velük megbarátkoznunk, de most már fel sem tűnik, hogy nem a megszokott nevek. Igaz, úgy látszik, eléggé felkapottak manapság.
És mint korábban is írtam, a vezetéknévhez kellene jobban passzolniuk. Nagyon sok embernek (hiába magyar állampolgár), mégis idegen a vezetékneve, így nem állja meg helyét az, hogy magyarnak magyar nevet adjunk.
Az én Senem nevű kolléganőm egy elképesztően szép lány. Igaz, kék kontaktlencsét hord meg tetemes hajhosszabbítást, szóval minden ilyen trendet követ, de az irodában a pasik - és a vendégek - kiguvadt szemmel nézik, merre jár. Kicsit valahol mű, de a déli kultúrákban ez a divat.
Nálunk abszolút sztár (bár az intellektusát a kicsit alacsony homloka, meg a munkaköre elárulja), de egyértelműen a pasik nagy szemlegeltetős kedvence :) És szerintem is szép lány.
gyönyörű női neve pl:
Leokádia
Eutanázia..
de pl hallottam már "Kolányos Tesco"-ról.. a gazdaságos gyerek :-)
Szláv eredetű.
És igen, nincsen olyan magyar eredetű fiúnév, ami tetszik, értelmes a jelentése, lehet becézni,illik a vezetéknévhez és nincs a családban és nem tömegnév. Nincs olyan, amelyik az összes kritériumnak megfelel.
Helyesbítelek- Harper Seven -hetes
Beckhameék gyereke. Na nem mintha az jobb lenne..
Hidd el van, csak ők nem csinálnak ekkora problémát belőle. pl.egy holland családnak úgy megtetszett a János név hangzása, hogy a kislányukat nevezték el hivatalosan annak.David Beckhamék kislánya is a kettes számot az édesapja meze után, mint (egyik) nevet kapta. Ami nálunk furcsa, az másoknál természetes.
Mivel nekem az a véleményem, hogy tartsuk tiszteletben mások íylését,elfogadom a Tiédet is, hogy Neked a magyar nevek tetszenek jobban.
Megjegyzem egy sorozat szerprőről elvből nem neveznék el gyermeket a mostani eszemmel, de ha másnak ez a jó, hát tegye.
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- SZÓjáték! Az előző szó végből elveszünk tetszőleges számú betűt, és azzal kezdjük a következő szót!
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Mi a véleményetek a következő parfümökről?
- Kinek mi a véleménye a következő mosogatógépről: Bosch SMI50E55EU?
- Kinek mi a véleménye a következő tablettáról?