Mi történik egy olyan nőgyógyászati vizsgálaton, ahol a lány még szűz? (tudásbázis)
na, hát akkor pont a bunkóságának volt köszönhető, hogy nem végbélen keresztül vizsgált.
én 16 voltam... és eszébe sem jutott a hüvelyi vizsgálat.
pontosan!
szűzen végbélen keresztül történik a vizsgálat.
Fontos tudnivalók:
Nőgyógyászati vizsgálat előtt érdemes kiüríteni a hólyagot, mivel telt húgyhólyag "eltakarhatja" a méhet: nehezebb lehet megítélni a helyzetét, állapotát. Telt húgyhólyag esetén az orvos valószínűleg úgyis ezt fogja kérni, és utána ismétli a vizsgálatot.
Ha valaki nem veszítette el a szüzességét, a vizsgálat előtt mindenképpen jelezze, mivel ebben az esetben vagy még a szokásosnál is óvatosabban, egy ujjal vizsgál az orvos, vagy a végbél felől /ekkor a vizsgálókesztyűt vazelinnel vagy egyéb síkosító anyaggal kenik be, hogy a vizsgálat ne legyen nagyon kellemetlen
találtam :)
Nekem amúgy anno úgy állították be a ciklusomat hogy enyhe hormontartalmú antibébit írt fel a doki, pedig nem is éltem szexuális életet...
1 hónap alatt rendbe jöttem...
megvizsgál valószínűleg, de lehet, hogy mivel első alkalom, csak beszélgetés lesz, és visszarendel.
írok privit
Szia!
Nem fogod megúszni egy hasi UH-val, de nem kell aggódnod. Semmi rossz élményed nem lesz a vizsgálat alatt, ami kb. 5-6 percig tart. A nőgyógyászok -nagy többségük- tudja hogyan kell finoman vizsgálni, főleg a fiatal lányokat. Tényleg ne aggódj!!!Észre sem veszed majd;) NYUGII!:)
További ajánlott fórumok:
- Elpukizni magam a nőgyógyászati vizsgálat közben?!
- Mennyibe kerül a nőgyógyászati vizsgálat, ha nincs érvényes tb-m?
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Hogyan zajlik egy nőgyógyászati vizsgálat?
- Hogyan készüljek, mire számíthatok egy nőgyógyászati vizsgálat során? (várandósság megállapítása, általános vizsgálat)
- Privát rendelésen mennyi a tarifa egy teljes nőgyógyászati vizsgálatért?