Mi tegyek ha uncsi? (beszélgetés)
Ez igaz.En is voltam ilyen helyzetben.
Aztan rajottem ,hogy nincs olyan,hogy hibatlan.
Ne foglalkozz azokkal, akik azt írják, unatkozol csak és jódolgodban azt sem tudod, mit tegyél. Egy házasság nem abból áll, hogy dolgozunk, ellátjuk a gyereket és közös ágyba fekszünk. Pont ott romlanak el a dolgok, hogy két ember már nem foglalkozik egymással, nem csinálnak közös programokat, csak elvannak a szürke hétköznapokban, és idővel elhidegülnek egymástól, unalmas és semmitmondó lesz a házasság.
Jól tetted, hogy beszéltél vele, te is próbálj olyan programokat nézni, amiket ő szeret, érdekelheti. Az "emberundor" nem lehet mentség, egészen más kötelező munkában hülyékkel lenni, mint elmenni a párunkkal egy színházba, moziba vagy bárhová.
Ha van kezugyeseged, tudsz kesziteni barmi kis mutyuroket, azokat pld arulhatnad eBay-en.
En is angliaban elek, csak ketten vagyunk a ferjemmel, es 2 kisgyerekem van, megis feltalalom magam, itthonrol dolgozom. Lanyom most szept-ben kezdett iskolat, fiam meg ovodas (a napi 2es fel ora itt is).
Irtam, h pl a konyvtarakban vannak heti 2-3x (nalunk legalabbis) gyerek programok, vannak children centre-ek, ezek mind ingyenesek.
Remelem sikeresen talalsz valami tennivalot, mert tenyleg be lehet kattani a negy fal kozott evek alatt.
Az "uncsi" szobol nem tudok masra kovetkeztetni.
Ugye ez szlengben az unokatestvert es az unatkozast is jelenti.
Nem tudtam h otthon ulos.en nappal dolgoztam ő meg este es ugy jott le a dolog h emiatt nem mozdul csak ki,mert hetvegen is dolgozott...de mar mas munkája van.sokkal lazább. en szervezek programokat másokkal. Magunknak vagyis a kicsinek meg nekem.de ő nem akart ezekben reszt venni... De az este atragtuk ezt a dolgot ismét, es megígérte h változtat. Mert igen ertem en h neha mar ember undora van, de azert estenkent az mindenkinek jol esik ha beszelgethet kicsit a párjával.
Ja es akik szerint unatkozom azoknak csak annyit h egy 2 eves melett ugy h nem jon at senki h legalabb egy orat vigyázzon a kicsire h addig nyugodtan kakalni tudjak elmenni, es persze van a haz korul is munka boven, a tobbit nem is sorolom, nem lehet unatkozni.
Akárhogy is a hétköznapi gondok mellett elni is kell. Sztem.
Miért nem ajánlasz neki te programokat? Lehet, hogy lenne kedve hozzá. Ha te pörgős voltál mindig, ő otthonülős, így ismerted meg, ne csodálkozz. De mindketten alkalmazkodhattok a másikhoz, hogy jó legyen.
Kereshetsz barátokat, barátnőket, írtad, hogy vannak ott magyar párok. Ismerkedj velük, csináljatok közös programokat, akár csak a nők. Kereshetsz hobbit, amíg a párod otthon sakkozik, vigyáz a gyerekre, magadra is jut időd.
Ha megpróbálsz egy otthonülőt magaddal cibálni annak nem lesz jó vége!!Találd fel magad és menj egyedül vagy barátnőkkel vagy tudom is én...
Nálunk én vagyok otthonülős a férjem és gyerekem seggébe meg a sajtkukac!Ha rájuk jön a mehetnék,hát hajrá!
Még vásárolni is utálok!
Megértelek egyrészről, hogy miről beszélsz. Én is már 3,5 éve élek külföldön. A kislányom 2,5 éves. Itthon voltam, és úgy éreztem az utolsó hónapokban, hogy begolyózok.
El kezdtem egy gyülekezetben járni (igazából tök mindegy milyen), a lényeg, hogy hasonló emberekkel ismerkedtem össze. Ők is távol a családtól. Az itteni magyaroknak el kezdtem baba-mama klubot szervezni a Magyar Intézetben. Szeptembertől dolgozom.
Javaslom én is, ha a kislányod bölcsibe / oviba megy, akkor vagy egy helyi szervezethez mehetsz valami önkéntesnek, vagy keress munkát, akár 4 órásat is.
Nekem azóta változott megy az életem gyökeresen, mióta dolgozom.
A párodnak is igaza van. Egész nap emberekkel van, pihenni akar, veletek lenni. Nincs meg az egyensúly most, mert ő dolgozik és te otthon vagy egyedül. Ha keresed, meg fogod találni a megoldást.
Túl jó dolga?
Jesszus :((
uncsi?
Inkább túlságosan jó dolgod van, de sajnos nem tudod értékelni, vagy értelmes dolgokkal elfoglalni magad.
Azért nem olyan egyszerű külföldön munkába állni!
Nem tudom, hogy az anyuka mennyire beszéli jól a nyelvet, kis faluban élnek-e, vagy nagy városban (munkalehetőség miatt).
Lehet, azt is megpróbálhatod, ha egy kész ötlettel vagy programmal állsz a férjed elé. Vagy találj ki magatoknak programot a kicsikével. De ez megint korátozott lehet, ha kis faluban éltek. Melyik országban éltek?
Igazuk lehet az előttem szólóknak...
Ha dolgoznál, örülnél a nyugis hétvégének is szerintem.
Párommal 5 eve vagyunk egyutt. Van egy ket eves kislanyunk. En itthon vagyok a gyerekkel, ő dolgozik. Kulfoldon elunk, távol a rokonoktol, barátoktol.
Itt ismerkedtünk ossze. En pörgős bulizos voltam, voltak barátaim. Ő otthon ulos volt mert este dolgozott akkoriban. Össze jöttünk. Minden rendben volt, de par honapja valami megromlott. Talan inkább részemről. Folyton itthon ülünk, hozzánk sem jon senki. Nem miattam. Ő taxis sokat van emberek kozott, es azt mondja h nem is kivancsi melo utan is v szabad napon mas emberekre. Itthon van h segit de van h szajhuzassal, emiatt vita van mert ez nekem rosszul esik. Minden napunk uolyan. Miután a kicsi alszik, ő sakkozik neten, en meg jobb híján olvasgatok. Aztan filmezunk es alszunk. Minden nap uez.
Mar beszeltem vele errol, de mindig azzal jott h dehat hova is mennenk, mit is csinalhatnank, meg ha otthon lennénk mas lenne... Vannak itt mas magyar párok 2 evessel, es elnek. Kimozdulnak.
Szoval mindig van magyarázata a problémára. De nekem ez keves. Nem akarom igy leélni az életem. van tippetek hogyan adjam tudtára h vegre megértse h en igy nem vagyok boldog.
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Szerintetek van okom a féltékenységre? Mit tegyek?
- Hölgyeim, mit tegyek?