Mi lesz így a kovászos uborkával?:(( (tudásbázis)
Reméltem,hogy neked is jó lesz!
Hiszen én ezt már nagyon régen így használom!
A hűtőben pedig sokáig eláll. Nekünk még karácsonykor is szokott belőle lenni, ha nyár végén még készítek és addig nem dézsmáljuk meg...
Én is szeretem, hogy itt mindenre van sok jó 5let! :))
:)
Nem kell aggódni a koviért.
Az enyém 2 nap alatt mindíg kész.
A kezdésnél jó meleg vizzel öntöm fel a kenyéren át, és már be is indul a kovászolás. Ha másnap nap éri az jó, de ha nincs nap, akkor is 3 nap alatt ok.
Csak a beinduláshoz kell a meleg.
Én múlt héten raktam ki, akkor nem hűlt le nagyon kint a levegő, csak épp nap nem volt. Négy nap alatt azért beért :-)), mondjuk nem sok napot látott :-)).
Biztos finom lesz, az enyém is az volt.
Azt, amit meleg vizes fazékba állítottam, ma reggel szűrtem le (tehát ugyanúgy 4 napot érleltem, mint amikor napon érlelődik). Nagyon finom lett, nem lehet megmondani, hogy nem napot érett:))
A másik üveget pedig forgattam a nap felé, tegnap elég sok nap érte. Éjjelre pedig behoztam. Szerintem azt pedig holnap szűröm le, aztán majd hasonlítgatok!
Viszont nagyon rendesen vagytok, köszönöm még egyszer az ötleteket:)
Köszönöm a biztató soraitokat.
Két üveggel van kint úgyis. Akkor egyet behozok, és meleg vizes edénybe állítom. EGyet kint hagyok, és az esetleg kisütő nap felé forgatom.
Legalább ennyivel is többet fogok tudni.
Köszi!!!
Hát, szegény anyám évekig volt így:))
Komolyan, ha nyáron elege volt a kánikulából, kitett egy üveg kovászolni való ubit, és garantáltan másnap megjött a lehűlés:))))
Most már tudom, ki miatt van szar idő! :-))
Én ezért nem csinálok már évek óta koviubit.
Az uborkának nem a nap kell, hanem a meleg. Télen is lehet kovi ubit gyártani.
Üveget meleg vízbe kell állítani 3 napig.(egy fazék is megfelel)
Péktől tanultam.
Sziasztok!
Hétfőn tettem ki délelőtt a kovászolni való ubit a teraszra. Tehát mondjuk másfél napot állt a kánikulában, meg is indult a forrás folyamata.
De most mi lesz, jött a lehűlés?:((((
Erre már keresztet vethetek?
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Hogy készül az igazán finom kovászos uborka?
- Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek.
- A kovászos uborkához mindenképpen fel kell forralni a vizet?
- Zsíros kenyér, uborkával!
- Igazán finom téli kovászos uborka receptre lenne szükségem. Olyat keresek, ami finom savanykás lesz! Tudtok ilyen receptet?