Mi lehet ennek a pszichológiai oka? (beszélgetős fórum)
"Nagyon sok esetben ahol mindig is megvolt az anyagi jólét, a biztonság és nem igazán kellett megküzdeni semmivel, amikor valaki olyan helyzettel találkozik, amit meg kellene oldania, és nem tudja hogyan, mert nincs benne erő, kitartás, akarat, hiszen eddig mindent megkapott."
Tehát eltunyul, mert anyagi jólét van.
Mai napig nem tudom, miért gondolják azt az emberek, hogy akinek mindene megvan (honnan vesszük??), pl. említett anyagi helyzet (gazdagság). Mintha csak ez az egy dolog létezne.
Ez az emberi élethez nulla értékkel bír.
Volt olyan ember, akire számíthat? Akinek kisírhatta magát?
Semmilyen dolgokkal próbálkozott?
Mi alapján tudjuk kinek mi a "semmi"?? Lehet vkinek semmi a két lap gyógyszer, de a jelentése még ugyanaz marad:
"Valaki segítsen, mert egyedül nem megy!"
Ilyenkor rendszerint vagy nem veszi észre az emberek többsége a gondot, vagy nem akarja.
Minden egyes kísérletnek "értéke" van, jelentése, segítségkérése!!
Nem kell ezen nevetni.
Sejtettem, hogy nem rá gondoltál, viszont nekem ez is eszembe jutott.
Nagyon jól tetted, hogy nem futamodtál meg.
Gratulálok az erődhöz és a kitartásodhoz!
Úgy bizony! Sokkal komplikáltabb az élet sok esetben, és meg kell tanulni akár 100x, 1000x is felállni, ha padlóra kerültünk, mert különben oda jutunk, mint akiről a FI írt!
Nehogy azt hidd, hogy az én életemben nem voltak buktatók, nem voltak olyan helyzetek, amikor nekem is könnyebb lett volna elfutni. Csak én nem adtam fel! És mostmár örülök neki, azóta tudom, hogy az ember milyen erős is tud lenni!
Kedves Napsugár!
Amit leírtál, az a Te képed erről a dologról.
Bocs, de az élet néha kicsit komplikáltabb is tud lenni ennél.
én nem ismertem az illetőt, egyébként egy híresebb de külföldi emberről van szó, csak megfogott az élettörténete. nyilván ha én személyesen ismerem és látom hogy ilyen dolgokat csinál akkor segítek rajta, de ez nem így volt.
kíváncsiságból érdekel az egész dolognak a háttere csak.
A dolgok csak akkor változnak, ha valaki változtat a dolgokon.
Nagyon sok esetben ahol mindig is megvolt az anyagi jólét, a biztonság és nem igazán kellett megküzdeni semmivel, amikor valaki olyan helyzettel találkozik, amit meg kellene oldania, és nem tudja hogyan, mert nincs benne erő, kitartás, akarat, hiszen eddig mindent megkapott. Nem tanult meg harcolni, küzdeni bármiért.
A sors mindenkinek kiosztja a lapokat ilyen-olyan formában.
Igen, jelzéseket küldött, ha bárki is mellé állt volna a szerettei közül, és segít neki, talán sikerrel vette volna az akadályt. Nem figyeltek rá eléggé. Így döntött és meglépte.
Cry for help - kiáltás a segítségért.
Figyelemfelkeltés.
Azt azért ne hidd, hogy az anyagi jóléttel "mindene" meg van valakinek.
Pofon egyszerű magyarázata van.
Az elején jelzéseket adott, hé emberek! Figyeljetek rám, bajban vagyok! Akkor talán még nem lett volna késő szaksegítéget kérni. Amit nyilván nem kapott meg.
Volt egy ember akiről köztudott hogy párszor próbálkozott öngyilkossággal én úgy tudom hogy elég könnyen túlélhető módszerekkel (gyógyszer stb), mondjuk hogy hogy élte túl mindet azt nem tudom.
Valószínűleg mindene megvolt neki, nálam és az ismerőseimnél sokkal jobb anyagi helyzetben lehetett, az a tényleges gazdagság, stb.
Ez az illető azóta öngyilkos lett viszont nagyon durva módszerrel, olyannal ami biztos de én biztos hogy olyat soha nem mernék megtenni mert elég violens módszer.
Én “kutatok” ennek az illetőnek a múltjába kíváncsisàg szinten, ha esetleg valaki ért a pszichológiához akkor meg tudná mondani hogy ha az elején ilyen semmi dolgokkal próbálkozott akkor miért lett nagyon biztos és durva dolog a vége amivel végül sikerült is neki azonnal?
További ajánlott fórumok:
- Ez lehet pszichológiai probléma? És ha igen, mi a megoldás?
- Szükségem van egy pszichológusra. Lehetőleg ingyen. Nincs pénzem.
- Hogyan lehetek pszichológus?
- Hogyan lehet rávenni valakit, hogy pszichológushoz menjen?
- Pszichiáterhez és pszichológushoz lehet járni egyszerre?
- Különös fóbia- avagy lehet hogy pszichológiai eset vagyok?